Mitt i Danderyd

Grön mat i Mörby – då såg krögare rött

VEGANTRUCK SKRÄMDES BORT. ”Så här får det inte gå till”

- Hege Hellström hege.hellstrom@direktpres­sse

Danderydsb­orna som driver foodtrucke­n Vegan Schmegan hade sökt om tillstånd för att få sälja mat vid Mörby centrum i förra veckan – och fått det. Men deras lunchmat gillades inte av alla.

– Först kom en kvinna ut från Sushi Kirin och bankade på våra fönster. Hon sa att hon skulle bomba oss. Tio minuter senare kom hon igen och började välta våra bord, säger Igor, en av ägarna till food trucken.

Igor berättar att kvinnan började attackera hans kollega.

– Hon petade kollegan i ansiktet och i bröstet. Min kollega gav igen, och jag försökte sära på dem. Då kom fyra personer till från sushiresta­urangen ut och började bråka. Det var extremt obehagligt, säger ägaren.

Han ringde till polisen som kom och upprättade anmälan om olaga hot och misshandel. En motanmälan om misshandel gjordes också.

– Vi skulle ha serverat middag också men det vågade vi inte. Vi har tillstånd att sälja i Mörby till november, men det känns inte bra – de försökte göra oss illa fysiskt.

Danderyds Nyheter har varit i kontakt med sushiresta­urangen, men där vill man inte kommentera det som hänt.

Tog till nävarna

Håkan Larsson, centrumche­f för Mörby centrum, berättar att det är kommunen som hyr ut marken.

– Och de har all rätt till detta. Det blev en dispyt på torget mellan en restauratö­r och en food truck. Det gick handgripli­gen till, tydligen. Så här får det inte gå till, säger han.

– Jag ska ta ett samtal med hyresgäste­n, som i normala fall sköter sig utmärkt.

”Är jätteledsn­a”

En kvinna från Danderyd hade planerat att köpa middag i food-trucken.

– Jag har velat testa Vegan Schmegan väldigt länge, jag har hört gott om dem. Jag blev så glad när de skulle komma. Nu kommer de inte vilja komma tillbaka. Hela min umgängeskr­ets är jätteledsn­a, det har inte hänt så mycket med restaurang­utbudet i Mörby de senaste åren. Kommer andra food trucks ens våga sig ut till Danderyd.

Hon tror att sushiresta­urangen tänkt fel när de velat ha bort konkurrens­en.

– Jag tror att det är positivt att restaurang­er kan dras av varandra, det är bara att titta på alla food courts, folk gillar olika.

Först kom en kvinna ut från Sushi Kirin och bankade på våra fönster. Hon sa att hon skulle bomba oss. Tio minuter senare kom hon igen och började välta våra bord.

 ?? ARKIVFOTO: ANDREAS JENNISCHE ?? FOOD FIGHT. Det blev stökigt när food-trucken Vegan Schmegan kom till Mörby centrum. Bilden är emellertid tagen vid ett tidigare, betydligt fredligare, sammanhang.
ARKIVFOTO: ANDREAS JENNISCHE FOOD FIGHT. Det blev stökigt när food-trucken Vegan Schmegan kom till Mörby centrum. Bilden är emellertid tagen vid ett tidigare, betydligt fredligare, sammanhang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden