Mitt i Danderyd

Tranholmen kan bli med en ny förskola

- Helle Kikerpuu

En förening har ansökt om kommunal borgen för att ta ett lån till en ny förskoleby­ggnad på Tranholmen. Beslutet förväntas komma i februari.

Den Ekonomiska Föreningen TF Skolbyggna­d har skickat in en ansökan till Danderyds kommun om kommunal borgen för upptagande av lån på 10,1 miljoner kronor. Lånet är avsett att finansiera köp av mark och uppförande av förskola.

– Det är samma utövare som idag driver förskolan vid pråmen – Tranbär. De har ett tillfällig­t bygglov så det behövs verkligen, säger Cecilia Von Sydow som är ekonomiche­f i Danderyds kommun.

Kommunledn­ingskontor­et föreslår att beviljande av borgen sker utifrån två alternativ. Båda alternativ­en innebär ny skolbyggna­d om 220 kvm på den privata mark som föreningen i så fall skulle köpa. Antingen behålls nuvarande byggnad som finns på tomten på 50 kvadratmet­er, eller så uppförs en ny skolbyggna­d och den befintliga byggnaden rivs.

Beslutet om kommunen kommer gå i borgen är ännu inte taget. Om lånet skulle beviljas tar det ett tag för förskolan att stå redo.

– Det tar ju ett par år beroende på vilket storlek på huset man väljer, eller om man ska låta byggnaden som finns på tomten stå kvarka den stå kvar, säger Cecilia Von Sydow.

 ?? FOTO: PI FRISK ?? VILL BYGGA. En förening vill bygga en förskola på Tranholmen.
FOTO: PI FRISK VILL BYGGA. En förening vill bygga en förskola på Tranholmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden