Mitt i Danderyd

Kommer det bli promenadse­ger i höstens val för flanören Olle?

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

– För vi är vid mitt närområde, man ser höghuset vid Kevingerin­gen där jag bor. Jag har ingen bil utan rör mig ofta till fots och det här är ett bra promenadom­råde och ibland åker joggingsko­rna på, men inte så himla ofta längre. Hinner du träna? – Man ska nog ta sig den tiden, men jag har haft lite problem med knäna. Men jag har åtminstone skaffat en stegräknar­e och det är nog flera dagar i veckan som jag kommer upp i 10 000 steg. Hur länge har du bott just här?

– Sedan början av 2000-talet, åtminstone 15 år. Jag är uppvuxen i Svalnäs, sen bodde jag en sväng i Stocksund och sedan här, så jag är en Urdanderyd­sbo. Har du aldrig varit sugen på att lämna kommunen?

– I ungdomen tänkte man väl tanken att man skulle ta sig in till stan, men det är ju inte helt enkelt att skaffa sig bostad där. Men jag har alltid trivts bra och aldrig riktigt känt behovet.

– Det är grönt, fint, fina natur- och promenadom­råden och samtidigt nära in till stan.

Du har varit ordförande i kommunstyr­elsen i åtta år nu, hur är det?

– Tycker man om sin kommun och hembygd och samtidigt gillar samhällsfr­ågor så är det här bland det roligaste man kan göra. Samtidigt ska jag säga att man aldrig är riktigt ledig, det är väldigt få lediga kvällar.

Innebär det avkall för något annat?

– Vänner och relationer kan emellertid ta lite stryk, men jag känner ändå att jag möts av stöttning och förståelse.

Förutom vänner och familj, vad gör du helst på fritiden?

– Jag läser rätt mycket, ofta blir det mycket kommunala handlingar, men annars skönlitter­atur och historia, Hjalmar Söderberg är en favorit. Jag går gärna på teater, opera – jag har ett stort kulturintr­esse.

Ni är väldigt starka i Danderyd, hur är det att vara Moderat här?

– Ofta träffar jag folk som säger ” det är väl inga problem, det abonnerar ni på”, men det är nästan tvärtom. Kraven blir väldigt mycket högre med det utgångsläg­et. Det är ingenting som är enkelt trots att vi är så starka.

Hur kom du att bli politiker?

– Vi har alltid pratat samhällsfr­ågor i min familj när jag växte upp och sen hade jag några kompisar som drog in mig i MUF. Det var intressant och kul så jag gick med och det ena ledde till det andra.

Tycker man om sin kommun och hembygd och samtidigt gillar samhällsfr­ågor så är det här bland det roligaste man kan göra.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden