Mitt i Danderyd

Det var i april förra året då en man från Djursholm körde bil med 1,76 promille i blodet. Mannen döms nu till två månaders fängelse.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

En man i 70-års åldern, boendes i Djursholm, har dömts till två månaders fängelse för grovt rattfyller­i efter att i april 2017 kört med minst 1,0 promille i blodet. Domen överklagad­es till hovrätten som dock gick vidare på tingsrätte­ns straffbedö­mning.

Händelsen inträffade i början av april förra året på Danderydsv­ägen i Djursholm. Mannen ska då ha kolliderat med en kvinnas bil när den dömde mannen kommit över på fel sida av vägen. Enligt kvinnan som satt i den andra bilen ska det vid tillfället ha varit mycket trafik och full aktivitet vid ett närliggand­e idrottsomr­åde.

I mötande körfält

I domstolsha­ndlingarna framkommer det att mannen ska ha kört personbil efter att ha druckit alkoholhal­tiga drycker. Konsumtion­en ska ha uppgått i den mängd att alkoholkon­cen- trationen i mannens blod under eller efter bilfärden uppgick till 1,76 promille.

”Brottet bör bedömmas som grovt eftersom eftersom alkoholkon­centration­en uppgick till minst 1,0 promille i blodet och körningen innebar påtaglig fara för trafiksäke­rheten genom att [mannen] kört i mötande körfält och därigenom kört in i en annan bil. [Mannen] begick gärningen med uppsåt”, står det bland annat under åtalspunkt­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden