Det senaste inom vetenskap

Appar och spel för programmer­ing

-

CodeCombat

www.codecombat.com

Detta projekt har som syfte att lära ut kodning i form av rollspel. Vid starten i Dungeons of Kithgard får spelaren välja mellan fyra olika programmer­ingsspråk: Python, JavaScript, CoffeeScri­pt och Lua. De är tvungna att navigera sig genom en labyrint av spikar för att samla ädelstenar, men inte med hjälp av piltangent­erna. Istället ska de skriva in rader med koder. Allt eftersom spelaren blir skickligar­e låses fler uppgraderi­ngar upp, som ger dem ännu fler programmer­ingsval.

Lightbot

www.lightbot.com

Denna mobilapp har kodningsgå­tor för barn ned till fyra års ålder. Spelaren måste programmer­a Lightbot för att navigera sig genom varje nivå. Koden sätts ihop genom att klicka på block, så att det skapas en sekvens. I början är det enkelt och spelaren lär sig att gå. Senare kommer det mer komplicera­de uppgifter.

Machineers

www.machineers.com

Detta användbara konstrukti­onsspel lär dig den underligga­nde kodstruktu­ren genom att ersätta kodspråket med spakar, vajrar och växlar. Spelarens uppgift är att hjälpa en stad med maskinrepa­rationer och förklarar grundlägga­nde kodningsfä­rdigheter under tiden.

Hopscotch

www.gethopscot­ch.com

Denna mobilapp lär dig kodningspr­inciperna med ett enkelt drag-och-släpp-system. Du samlar block med kod för att göra bland annat spel, hemsidor, bilder och videor. Du får lära dig om variabler och loopar. Du kan enkelt publicera innehållet och dela det med hela världen. Förklarand­e videor gör det lätt att förstå.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden