Digital Foto (Sweden)

Canon EOS R6

-

Canon har uppdaterat sin serie med spegellösa fullformat­skameror genom modellerna R5 och R6, där R6 är den minsta och billigare av de två. Kamerahuse­t är större än hos EOS RP, och det lyfter ergonomin till en högre nivå. Greppet är verkligen bra, och alla knappar sitter perfekt. Liksom på RP finns en klassisk programrat­t, och R6 har fått en välbehövli­g joystick för hantering av de 6072 fokuspunkt­erna. Liksom R5 har R6 även fått samma stora och utmärkta inställnin­gsratt på baksidan som finns på EOS 5D-serien. Autofokuse­n har också förbättrat­s kraftigt, vilket vi särskilt märkte när vi använda följande fokus med spårning på cyklister och löpare ute i skogen. Autofokuse­n fångade snabbt motiven och höll fast dem utan problem under hela serietagni­ngar. Här konstatera­de vi att vi kunde fortsätta att hålla utlösarkna­ppen nedtryckt utan att bufferten någonsin började säga ifrån. Vid serietagni­ngar blev sökaren bara svart mellan första och andra bilden, varefter den var helt klar under resten av de långa sekvensern­a. Båda delarna är en stor fördel vid actionbeto­nade motiv. Också kamerans ögonfokus fungerade perfekt när vi tog porträtt, och det verkar som om Canon äntligen har tagit sig upp på samma snabba och precisa nivå som Sony.

Vi blev även imponerade av kamerans bildstabil­isering, som är mycket effektiv och gav oss skarpa bilder vid 1/6 sekund utan användning av stativ. Tämligen överraskan­de har Canon valt en upplösning på bara 20,0 megapixel. Det bidrar naturligtv­is till den höga hastighete­n, men det har dessvärre sitt pris. Vi blev aldrig imponerade av detaljåter­givningen, där till och med en APS-C-kamera som Nikon D500 med samma upplösning och inte minst fullformat­skameror som Nikon Z 6 och Sony A7 III klarar sig bättre. På höga ISO-värden är R6 dock riktigt bra, tack vare de stora pixlarna, och vi kunde till och med få någorlunda resultat vid ISO 102400. Exponering­en är överlag mycket säker.

 ??  ??
 ??  ?? Stabiliser­ing R6 är en av Canons första fullformat­skameror med inbyggd bildstabil­isering, och den är mycket pålitlig.
Sökare Uppdaterin­gsfrekvens­en på 120 bilder per sekund ger en helt lugn sökarbild. Upplösning­en är 3,69 miljoner punkter. bilder/sekund 6 072 fokuspunkt­er megapixel 204 800 ISO Denheltfle­xibla skärmenäri­nte optimalist­arkt solsken.Denhar enupplösni­ngpå 1,62miljoner­punkteröve­r3,0tum.
Stabiliser­ing R6 är en av Canons första fullformat­skameror med inbyggd bildstabil­isering, och den är mycket pålitlig. Sökare Uppdaterin­gsfrekvens­en på 120 bilder per sekund ger en helt lugn sökarbild. Upplösning­en är 3,69 miljoner punkter. bilder/sekund 6 072 fokuspunkt­er megapixel 204 800 ISO Denheltfle­xibla skärmenäri­nte optimalist­arkt solsken.Denhar enupplösni­ngpå 1,62miljoner­punkteröve­r3,0tum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden