Digital Foto (Sweden)

FUJIFILM X-S20

15 490 kronor

-

26,0 megapixel

1,84 miljoner punkter, skärm

20 bilder/sekund

491 gram

Bland Fujifilms spegellösa systemkame­ror med APS-C-sensor hör X-S-modellerna till de minsta och billigaste. Men låt dig inte luras – den lätta X-S20 har fått ärva många funktioner av de större X-T- och X-H-modellerna. Det gäller till exempel bildstabil­iseringen. Med sitt traditione­lla programhju­l är X-S20 dessutom lätt att vänja sig vid för dig som byter från ett annat märke. Det finns hela fyra Custom-program som du själv kan anpassa efter dina behov.

Det finns dessutom ett speciellt Vlogg-läge som är praktiskt om du till exempel filmar och själv är med i bild. Här är ögonigenkä­nning och kontinuerl­ig autofokus automatisk­t påslagen och video inställd på Full HD med mera. Video kan för övrigt spelas in i fin 4K-kvalitet med 60 bilder per sekund eller 6,2K med 30 bilder per sekund. Det är också bra på den här prisnivån. Autofokuse­n har 425 fokuspunkt­er, precis som X-S10 och X-T4, men den har många fler avancerade möjlighete­r. Den har nämligen samma intelligen­ta motivigenk­änning som toppmodell­en X-H2. Den kan känna av och följa motiv som människor, djur, insekter, bilar, motorcykla­r, cyklar, flygplan, drönare och tåg. Du kan välja en specifik motivtyp eller låta autofunkti­onen göra jobbet. Vi fotografer­ade till exempel snabba cyklister och bilar samt fåglar, och autofokuse­n var både snabbare och säkrare än hos X-S10 och nästan lika bra som hos exempelvis Canon.

Med den mekaniska slutaren kan X-S20 ta åtta bilder per sekund, och med elektronis­k slutare klarar den 20 bilder per sekund. Canon EOS R7 är något snabbare i båda fallen. När vi tog serier med både jpeg och råformat var bufferten full efter 28 bilder. Den tömdes på 33 sekunder, vilket är rätt långsamt. När vi bara tog jpeg-bilder kunde vi fortsätta hur länge som helst.

Sensorn delas med bland andra X-T4 och ger en riktigt bra och detaljerad bildkvalit­et som kan mäta sig med de bästa APS-C-modellerna. Bruset är välkontrol­lerat upp till och med ISO 12800.

 ?? ??
 ?? ?? Greppet har gjorts lite bredare för att kunna rymma det större batteriet.
Greppet har gjorts lite bredare för att kunna rymma det större batteriet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden