Digital Foto (Sweden)

Diskret skärm med fin detaljåter­givning

BenQ PD3205UA 10790 kronor

-

Denna bildskärm är avsedd för dig som arbetar seriöst med grafik och bildbehand­ling. Med fokus på färgprecis­ion täcker skärmen 99 procent av sRGB-skalan och 99 procent av Rec.709-färgrymden. Den har dessutom Delta E ≤ 3-färgåtergi­vning, vilket indikerar verklighet­strogna färger. Och det är inte bara tomma siffror. Det är en enormt fin och balanserad färgåtergi­vning man får på skärmen, och den har även ett ess i rockärmen som säkert glädjer alla MacBook-användare med behov av större skärmyta.

Ett speciellt M-book-läge aktiveras nämligen när en bärbar MacBook ansluts till skärmen, och färgprofil­en justeras så att den matchar den som används på MacBook. Och detta fungerar så bra att man inte kan se någon skillnad. Det betyder att man får exakt den bild man är van vid, vilket är viktigt, inte minst när man arbetar med foton.

För bildredige­ring är det här alltså en alldeles utmärkt skärm som med 32 tum och skarp 4K-upplösning visar foton i ett format där man verkligen kan dyka ner i detaljerna. Manövrerin­gen sker på baksidan eller med den medföljand­e Hotkey Puck, som är en liten vridknapp som ansluts till skärmen. Den gör det enkelt att justera ljusstyrka­n, växla mellan färgprofil­er och mycket mer. Skärmen är diskret och elegant i sin enkla svarta design. I stället för ett vanligt bildskärms­stativ har den ett stativ som kläms fast på sidan av ett bord. Det håller bildskärme­n i en arm så att den kan dras in över bordet. Det sparar inte bara utrymme under bildskärme­n utan gör också att man lätt kan skjuta undan den när man inte använder den.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden