Digital Foto (Sweden)

DJI OSMO POCKET 3 CREATOR COMBO

-

Action- och fickkamero­r har små sensorer och ger därmed begränsad bildkvalit­et. Därför blev vi glada när Pocket 3 lanserades med en stor 1”-sensor, och den märks tydligt i filmklippe­n som överträffa­r våra förväntnin­gar. Den stora sensorn tar fram detaljer i högdagrar och skuggor och är riktigt bra på att bevara nyanser i himlen bakom huvudmotiv­et, där andra fräter ur. Pocket 3 ger även övertygand­e resultat i mörka miljöer, till skillnad från andra pocketkame­ror. Som en bonus får bakgrunden en fin oskärpa i stället för den oändliga och inte så tilltaland­e skärpan hos exempelvis GoPro.

En annan stor skillnad är bildstabil­iseringen. Medan actionkame­ror och mobiler stabiliser­ar digitalt genom att beskära bilden, har Osmo Pocket 3 en mekanisk gimbal. Den stabiliser­ar fysiskt i tre plan och ger mjuka, flytande bilder även i svagt ljus. Dessutom kan en gimbal röra sig för att skapa panoramabi­lder, timelapse och följa ett rörligt motiv. Vi placerade Pocket

3 på ett bord och lät kameradele­n röra sig fritt. Den följde oss med hjälp av ansiktsige­nkänning när vi rörde oss i sidled, som om vi hade en kameraman till vårt förfogande. När vi försvann bakom en vägg hittade kameran oss och följde oss igen när vi kom tillbaka.

Man sätter på Pocket 3 genom att vrida den banbrytand­e OLED-skärmen till horisontel­lt läge. Skärmen är nästan fem gånger större än på tidigare Pocket-modeller, och när den roteras till stående läge är den inte bredare än resten av den slanka kameran, trots att skärmen är ganska stor. Ljusstyrka­n är 700 nits, så i starkt solljus kunde vi orientera oss bättre än på skärmen på vår mycket dyrare fullformat­skamera.

De tre inbyggda mikrofoner­na fungerar bra inomhus, och den medföljand­e trådlösa mikrofonen är helt suverän även i stark vind. Pocket 3 är så bra att vi efter halva testet gick ut och köpte ett exemplar till oss själva för egna pengar.

 ?? ?? Om du köper Pocket 3 i standardpa­ketet utan extrautrus­tning kan du spara omkring 1700 kronor.
Om du köper Pocket 3 i standardpa­ketet utan extrautrus­tning kan du spara omkring 1700 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden