Digital Foto (Sweden)

GOPRO HERO12 BLACK

-

I mer än 20 år har GoPro-kamerorna blivit lite bättre för varje generation. På senare år har dock DJI:s actionkame­ror varit överlägsna när det gäller batteritid, så en nyhet i Hero12 är fler minuter per laddning. Den använder dock samma batteri som Hero11, men genom att ta bort GPS-funktionen har GoPro lyckats göra Hero12 lite bättre. Vi filmade med både 11:an och 12:an utomhus i tio graders värme med 5,3K/60fps. Förra årets modell klarade 56 minuter, medan den nya 12:an gav oss 66 minuter. Vid 4K/30fps kom 12:an upp i 104 minuter. Till skillnad från DJI laddar GoPro ur cirka tio procent per vecka när den inte används, vilket är värt att tänka på när du ska använda den efter ett långt uppehåll. Bildkvalit­eten är oförändrad från föregående generation Hero11, så du får fortfarand­e fantastisk­a bilder med bra färger,

balanserad kontrast och rimlig hantering av högdagrar och skuggor. Hero12 kan filma i HDR, vilket ger bättre detaljteck­ning i mörka och ljusa områden, men samtidigt kan det se lite artificiel­lt ut. Nu kan kameran dessutom filma i log-format, så att färgerna kan justeras mer exakt vid redigering­en.

Andra nyheter är möjlighete­n att ansluta trådlösa hörlurar för att prata i videoklipp­en, även om kameran t.ex. är monterad på utsidan av bilen under körning. Ljudkvalit­eten är måttlig, men det är bättre än inget ljud alls. Om du befinner dig nära din GoPro blir ljudet bättre med den inbyggda mikrofonen.

På grund av den högre upplösning­en, de kreativa programmen och de mer realistisk­a färgerna föredrar vi GoPro 12 framför DJI Action 4 - men det är mycket nära dött lopp.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden