Djurens Rätt

Vegovision tillbaka (nästan) som vanligt

- LUCA PIRRO

Djurens Rätts mässa för djurvänlig­a val är fortsatt populär. I år kommer Vegovision tillbaka till Göteborg och Stockholm, och för första gången kommer den även till Malmö!

Förra året firade Vegovision 10 år. Sedan starten 2008 har mässan blivit större och större för varje år, vilket bland annat gjorde att det krävdes en rymligare lokal när mässan besökte Göteborg i fjol. Eriksbergs­hallen valdes som ny lokal, och det valet står kvar även för årets mässa i Göteborg – som blir årets första Vegovision, och går av stapeln den 6:e april.

Näst på tur blir nykomlinge­n Malmö, som den 4:e maj för första gången får husera mässan.

– Det är så roligt att Vegovision äntligen kommer till Malmö, säger Sakil Hossain, projektled­are för Vegovision. Många säger att Malmö har den bästa falafeln i Sverige och staden är känd för att vara en bra vegostad. Därför känns det extra kul att Vegovision + Malmö = sant!

För Sakil Hossain blir det även första gången som projektled­are för Vegovision.

– Självklart är det spännande att ta över något så lyckat och älskat som Vegovision. Det här året kommer handla mycket om att lyfta fram det som besökare har tyckt om med tidigare mässor, och fila på sådant som inte fungerat lika bra. Mässan ska kännas uppdaterad och relevant även för den flitige besökaren, och alltid med djurrätt som en tydlig utgångspun­kt, säger Sakil Hossain.

Precis som förra året avslutas mäs�san i Münchenbry­ggeriet i Stockholm i början av november. Det blir fjärde året i rad som Vegovision intar Münchenbry­ggeriet, och vid det här laget har mäs�san etablerat sig som ett av den anrika lokalens mest välbesökta event.

 ??  ??
 ??  ?? Vegovision blir bara...
Vegovision blir bara...
 ??  ?? ...större, större... ...och intressant­are.
...större, större... ...och intressant­are.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden