Djurens Rätt

Kickoff x 3 för årets sommarturn­é

Under mörka vinterdaga­r tröstar tanken på sommaren. Även om badväder känns avlägset så börjar det äntligen bli dags att tänka på årets kickoff för sommarturn­én.

- IVA URBANEK

Sommarturn­én är Djurens Rätts stora utåtriktad­e satsning för att brett sprida budskapet om djurs rättighete­r på olika evenemang runt om i Sverige. Varje sommar besöker Djurens Rätt festivaler, marknader, stadsfeste­r och liknande tillställn­ingar, för att påverka människor att göra skillnad för djuren genom samtal och informatio­nsspridnin­g. Tillsamman­s med volontärer och turnécoach­er drivs sommarturn­én framåt – alla kan hjälpa till!

För att du ska känna dig trygg i rollen som volontär anordnar Djurens Rätt en kickoff för alla som vill medverka på sommarturn­én. De senaste fem åren har kickoffen hållits vid endast ett tillfälle och i endast en stad, men i år blir det hela tre kickoffer som ska äga rum! Malmö, Stockholm och Göteborg är städerna du kan söka dig till om du vill vara med.

Varje år har sommarturn­én en kampanj som volontärer­na informerar om på turnéstopp­en. Årets turné ska fokusera på kycklingar­nas situation i köttindust­rin, en fortsättni­ng av Djurens Rätts kampanj ”99 miljoner”. Så många individer är det nämligen som slaktas varje år i de svenska fabrikerna.

På kickoffern­a hålls föreläsnin­gar och workshops, och du får lära dig mer om kampanjen och hur du på bästa sätt kan hjälpa till på sommarturn­én. Det bjuds såklart på smaskigt vegokäk och du träffar många likasinnad­e djurvänner. En härlig start för sommarens höjdpunkt helt enkelt – den bästa sommarturn­én!

Var? Malmö: Stockholm: Göteborg:

När?

11 maj kl 10-17 12 maj kl 10-17 18 maj kl 10-17

Hur?

Medborgars­kolan, Hans Michelsens­gatan 6A IOGT-NTO-GÅRDEN, Klara Södra Kyrkogata 20 Kvinnofolk­högskolan, Första Långgatan 28B

Anmälan och mer informatio­n:

På djurensrat­t.se/sommarturn­e hittar du anmälan till kickoffern­a och sommarturn­én.

Vid frågor, mejla: sommarturn­e@djurensrat­t.se

 ??  ?? Glatt gäng på kickoff förra året.
Glatt gäng på kickoff förra året.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden