Djurens Rätt

Min middag Nathalie Söderström

Nathalie Söderström är ansvarig för företagsre­lationer på Djurens Rätt. På fritiden gillar hon att laga mat och baka, för att inspirera andra att äta grönare. På hennes Instagram @natmisim hittar du allt från vardaglig mat till fantastisk fika och restaur

-

MÅN

KRÄMIG TOFUGRYTA

Krämig tofugryta med ris eller risnudlar är en rätt jag gör ganska ofta. Den här grytan består av tofu, paprika, koriander, rödlök och svamp. Det krämiga kommer från kokosmjölk och jag brukar ha i chilipasta för extra smak!

TIS

FAVORITRÄT­T

En av mina absoluta favoriträt­ter just nu är ICA:S fisk-ish-pinnar, kokta ärtor, majonnäs och potatis av något slag. Här körde jag på potatismos! Skulle kunna äta det här väldigt ofta.

ONS

ÄLSKAR PASTA

Pasta kan vara bland det godaste som finns och är en standardmå­ltid för mig. Den här rätten brukar jag göra när jag kommer hem från jobbet och är dödshungri­g, då den går snabbt och enkelt att göra. Pasta med sås gjord på rödlök, svamp, b-jäst och havregrädd­e.

TORS

BÄTTRE ÄN GLASS

Jag är besatt av nice cream och äter det ofta till frukost på helgerna. Men även till middag under veckorna när jag inte orkar laga mat och kanske ska iväg till gymmet. Jag gör nice cream på frysta bananer, lite salt, jordnötssm­ör och havremjölk.

FRE

STEKT TOFU-PANNA

Scrambled tofu. Här har jag stekt rödlök, svamp och smulat ner naturell tofu i stekpannan. Det som gör den här extra god är havregrädd­e, svartsalt och gurkmeja. Det här går att äta till frukost, lunch och middag.

LÖR

TURKISK FRUKOST

Pisi är en turkisk rätt som ofta äts till frukost i Turkiet, men som såklart även kan ätas som lunch eller middag. Det är kort och gott, friterad deg. Det är enkelt att veganisera tillbehöre­n genom att ha aprikosmar­melad och vegansk fetaost till. Afiyet olsun!

SÖN

PAJ

Jag brukar passa på att göra extra mycket lunch och middag under söndagarna för att preppa matlådor inför veckan. Paj är väldigt gott och räcker till flera matlådor! Det här är en purjolöks- och svamppaj med pajskal gjord på quinoa.

 ??  ?? Tipset Nice cream
Nice cream har blivit ett bestående inslag i många hem. Det är en enklare version av glass med betydligt mindre socker och fett. Det är även ett perfekt sätt att ta vara på övermogna bananer om du inte gillar att äta dem så. Allt du behöver göra är att ta mogna bananer, skiva dem och frysa in i ett par timmar. Ta sedan fram dessa och mixa i en rejäl mixer. Du kan smaksätta glassen med precis vad som helst, allt från kakao till jordnötssm­ör – eller varför inte blåbär? Toppa med dina
favoritbär, nötter och frön!
Tipset Nice cream Nice cream har blivit ett bestående inslag i många hem. Det är en enklare version av glass med betydligt mindre socker och fett. Det är även ett perfekt sätt att ta vara på övermogna bananer om du inte gillar att äta dem så. Allt du behöver göra är att ta mogna bananer, skiva dem och frysa in i ett par timmar. Ta sedan fram dessa och mixa i en rejäl mixer. Du kan smaksätta glassen med precis vad som helst, allt från kakao till jordnötssm­ör – eller varför inte blåbär? Toppa med dina favoritbär, nötter och frön!
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden