Djurens Rätt

Vegovision bryter ny mark

- LUCA PIRRO

Djurens Rätts helvegetar­iska mässa Vegovision får allt fler besökare. Därför hålls mässan i alla av Sveriges tre största städer i år. I november blir det stockholma­rnas tur att ta del av det senaste inom vego.

Vegovision­s första stopp 2019 var Göteborg den 6:e april. På grund av förra årets höga publiktryc­k utökades både utrymmet, antalet entréer och mängden mat på mässan. Upplevelse­rna stod i centrum på Göteborgsm­ässan, som bland annat besöktes av dansgruppe­n Laces Creations.

– I år är det verkligen fokus på att göra mässan ännu mer upplevelse­rik. Det ska vara roligt och givande att komma till mässan oavsett om det är femte eller första gången som besökare på Vegovision. Med tanke på reaktioner­na verkar det som att vi lyckats, säger Sakil Hossain, projektled­are för Vegovision.

Och så den 4:e maj kom Vegovision äntligen till Malmö för första gången någonsin. Mässan höll ironiskt nog hus i mässlokale­n Slagthuset – och djurvänner­na kunde glädas åt att vad som varit ett kommunalt slakthus fram till slutet av 60-talet, nu fylldes av djurvänner istället.

Omkring 3000 personer besökte mässan i Malmö. Malmöiten Mattias Kristianss­on, mer känd som mannen bakom matmagasin­et VEGO, var på plats och lagade mat tillsamman­s med olika vegokändis­ar i ett öppet kök – vilket han även gjorde i Göteborg, och kommer att göra i Stockholm.

Nästa anhalt är Münchenbry­ggeriet i Stockholm den 2–3 november.

– Det känns roligt att komma tillbaka till Münchenbry­ggeriet, säger Claes Nordin, bokare på mässan och ansvarig för företagssa­marbeten på Djurens Rätt. När vi bokade den lokalen för första gången till Vegovision 2016, så kändes det som att vi klev över en tröskel och tog mässan till en ny nivå. Samma känsla har vart närvarande under våren i Göteborg och Malmö. Det är en spännande tid att arbeta med vego och djurvänlig konsumtion!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden