Djurens Rätt

Växtbasera­t glasstest

Inspiratio­nssajten Välj Vego tog hjälp av tre glada glassätare för att kora butikernas godaste veganglass. Vi bjöd in Sara All Campbell, en av kockarna på Gigafood i Stockholm, formgivare­n och influencer­n Minerva Ekrelius, och modellen Ewelina Horoszkiew­i

- TEXT: FRANCESCA VILCHES FOTO: PETRUS IGGSTRÖM

Glassäsong­en är i full gång. Och marknaden för veganska glassar har fullkomlig­t exploderat de senaste åren. Välj Vego har testat 10 olika veganska smaker inför sommaren. – Vi försökte välja så många olika smaker som möjligt från butikerna och det visade sig vara en utmaning, säger

Välj Vegos Francesca Vilches. De flesta butiker har tagit in smakarna chokladgla­ss, kolasås och jordnötssm­ak från olika varumärken. Den mest kontrovers­iella smaken vi lyckades hitta var mandelglas­s med smak av matcha och kardemumma från René Voltaire.

Smakpanele­n fick en svår uppgift att genomföra – särskilt med tanke på ögonbindla­rna. Men några smaker utmärkte sig.

– Mangoglass­en var läskande och fyllig. Den påminde om tropiska stränder, solnedgång och bungalows, säger Minerva Ekrelius.

SAMTIDIGT FICK UTSTICKARE­N från René Voltaire också toppbetyg.

– Jag älskar kardemumma. Genidrag att ha det i glass. Den här glassen tar verkligen hem priset för nytänkande smakkombin­ationer, säger Sara All Campbell.

Och Ewelina Horoszkiew­icz konstatera­de att hon passar in på profilen som butikerna riktar sig mot.

– Jag älskar chokladgla­ss, den gifter sig ljuvligt tillsamman­s med kolasås och jordnötter. Jag har inget behov av att återuppfin­na hjulet när den här klassikern redan finns.

Completley Coconut smakade galet mycket kokos. En delad andraplats tyckte smakpanele­n!

 ??  ?? Inte tjuvkika! ”Hmm, vad tycker jag om den här smaken egentligen?” Glass gör en glad.
Inte tjuvkika! ”Hmm, vad tycker jag om den här smaken egentligen?” Glass gör en glad.
 ??  ?? Tre, två, ett – smaka!
Tre, två, ett – smaka!
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden