Djurens Rätt

VIRALT

HETASTE SNACKISEN I SOCIALA MEDIER.

- Peter Nilsson Ansvarig för sociala medier

Populärt på Facebook under våren "Posta den senaste djurbilden du har i din telefon" kan på ytan tyckas vara ett banalt inlägg – men resultatet av ett sådant inlägg blev allt annat än banalt. Bland de över 60 000 kommentare­r som hittills skickats in till inlägget finns fina bilder, sorgliga berättelse­r, roliga videor och personer som svarar på andras inlägg med liknande berättelse­r och öden. Det är ett bra exempel på hur ett inlägg på Facebook kan utvecklas till en berättelse om de djur vi delar en relation till på det ena eller andra sättet – ett tillfälle att glädjas, roas och ibland gråta en skvätt. Och vad ska vi ha sociala medier till om inte just detta?

Ett annat inlägg som fick stor uppmärksam­het under våren var filmen med grisen som lade pussel och visade att grisar är så mycket klokare än vad vi ofta ger dem möjlighet att visa – en film som vid det här laget nått mer än en miljon människor på Facebook.

Men störst räckvidd av alla inlägg under våren fick inlägget från den 5 mars, där våra följare uppmanades att dela inlägget om de vill se ett globalt förbud mot tjurfäktni­ng. Det var det många som ville. Bilden har i skrivande stund delats mer än 65 000 gånger och budskapet har setts av mer än tre miljoner personer. Det är kraften i sociala medier.

Populärt på Instagram under våren Varje förmiddag tar hästen Jenny en promenad för sig själv i tyska Frankfurt och hälsar på personer hon känner igen. Bilden och berättelse­n om henne blev det mest gillade inlägget på Djurens Rätts Instagram under våren, följt av det glädjande inlägget om att djurplåger­iet i samband med den spanska festivalen Toro de la Vega nu upphör.

Det mest kommentera­de inlägget var ett inlägg om delfinarie­r, följt av ett inlägg om hur ett får dog efter att ha fått panik av valborgsfy­rverkerier.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden