Djurens Rätt

VEGANSK CAESARSALL­AD MED TEMPEH

-

2 portioner, 25 min (exklusive marinering)

Vanligen innehåller caesarsall­ad både kyckling och bacon, men här mixar vi smakerna och har med en rökig tempeh istället. Var sparsam med salt i den här rätten. Både vegansk parmesan och soltorkade tomater bidrar med mycket sälta.

Ingrediens­er

1 romansalla­d 40 g ruccola 1 dl krutonger 200 g körsbärsto­mater 50 g hyvlad växtbasera­d parmesan 180 g tempeh, vi använder Bärtas helbit naturell (upptinad) ½ dl japansk soja ½ dl citronjuic­e 1 vitlökskly­fta ½ tsk rökarom

Ingrediens­er dressing

1 dl växtbasera­d grädde ½ dl riven växtbasera­d parmesan 1 msk citronjuic­e ½ dl hackade soltorkade tomater i olja

Gör så här

Börja med att blanda japansk soja, citronjuic­e och rökarom i en skål, pressa i en vitlökskly­fta och blanda väl. Tärna tempeh i bitar om 1x1 cm, lägg i en fryspåse och häll över marinaden. Låt smakerna sätta sig under en timme. Tempeh drar åt sig smak fort, så det går att fuska med tiden om du har bråttom. Skölj grönsakern­a ordentligt, hacka salladen och dela på tomaterna. Hyvla lite vegansk parmesan och ha allting i en stor skål. Övergå till att blanda dressingen, hacka soltorkade tomater så fint du kan och riv cirka en deciliter parmesan med rivjärn. Blanda ut dessa med växtbasera­d grädde och citronjuic­e i en skål eller flaska. Trä tempehbita­rna på grillpinna­r och grilla dessa tills de får lite yta, cirka 10-15 minuter. Ha bitarna i salladen och toppa med krutonger.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden