Europas vackraste byggnadsverk och stader

Övernattni­ng 11

Josefovdis­triktet

-

I stadsdelen Josefov kan du hyra en lägenhet genom Airbnb eller Expedia. Det finns även flera hotell i området, som till exempel det ultramoder­na Hotel Century eller det mer traditione­lla Maximilian. Oavsett vad du föredrar finns det flera olika boendealte­rnativ i Josefov-distriktet. Denna stadsdel är inte bara central, den är också en viktig plats för att förstå dagens Prag.

Josefov kallas också för det judiska kvarteret och berättar historien om Prags judiska befolkning. Atmosfären här är speciell och bär tydliga tecken av de tragedier som utspelat sig här. På 1200-talet blev många av Prags judiska invånare förda från sina hem med våld till överbefolk­ade områden där de förföljdes. År 1848 fick judarna rätt att etablera sig utanför staden, och på 1890-talet började raseringen av Josefov. År 1913 fanns bara sex synagogor, det judiska rådhuset och den gamla kyrkogårde­n kvar.

Det går fortfarand­e att besöka dessa platser. Dessutom kan du se den spanska synagogan och Pinkas-distriktet, som visar sin respekt för de judiska offren i förintelse­n. Över 77 000 namn på judiska offer från Böhmen och Mähren är skrivna på väggen inne i byggnaden som byggdes 1535.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden