Formel 1

DANIEL RICCIARDO OM...

-

...vad han kan tillföra hos Renault. – Även om vi inte vann VM när jag var hos Red Bull så vann vi lopp. De har en väldigt effektiv kontakt mellan teamet på banan och i fabriken, de är snabba med sina uppdaterin­gar. Där kan jag hjälpa Renault, dessutom har jag en känsla i bilen och kan föra med mig kunskap på förbättrin­gar och om de går åt ett håll med sina uppdaterig­nar och jag redan har erfarenhet­er av det kan jag styra vår energi åt rätt håll.

...vad han lärt sig i F1. – Att hantera min tid och använda min energi rätt. Det är så många som vill något från dig och ställer krav under en tävlingshe­lg, men det är en sak som verkligen är viktig. Det är racet på söndagen. Så gör vad du måste, men slösa inte energi på sådant som inte betyder något i slutändan. Mitt fokus måste alltid vara bilen och resultatet i racet.

...kollegan Nico Hülkenberg. – Det är väldigt skönt att inte vara den gamla gubben längre. Hos Red Bull körde jag med Kvyat och Max som båda var betydligt yngre än vad jag var och nu är det skönt att få vara yngst igen. Där var vissa av Pr-grejerna på den nivån som för en 20-åring är, inte för mig. Nu är vi två förare kring 30 år och bör kunna komma överens på en annan nivå. Nu är vi två förare med erfarenhet­er från flera år i F1 och kan pressa teamet framåt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden