Formel 1

VISSTE DU ATT ALAIN PROST...

-

....inte vill se fler F1-lopp under en säsong. – 25 lopp om året är nonsens. Det blir omöjligt för teamen att organisera jobbet, vi jobbar inte bara på banan utan också i fabriken. Är det så många lopp behöver vi ha fler anställda och det gör sporten ännu dyrare. Redan nu är det fler race än tillräckli­gt. 15, kanske 17 lopp hade varit bra, i somras hade vi fyra lopp på en månad och ingen hinner förändra någonting. Det blir samma sak varje vecka och det är det ingen av oss som längtar efter.

....lider med sina gamla mästarteam Mclaren och Williams som ligger i botten av mästerskap­et. – Det är en mardröm, jag kan inte förstå det. Ledningen är för snäll och det måste ha blivit någon teknisk felbedömni­ng. Deras ras är helt oförståeli­gt, det är stora företag och det som har hänt är inte normalt. Samtidigt visar det hur svårt F1 är i dag. Allt måste stämma för att du ska nå framgång.

...hade en tuff kamp med Ayrton Senna både på och utanför banan, men de försonades efter fransmanne­ns sitt sista lopp 1993. I april 1994 pratade de om att köpa ett team tillsamman­s, där Ayrton skulle köra och Prost vara stallchef. Den drömmen blev aldrig verklighet, Ayrton Senna omkom under ett lopp ppå Imola den 1 maj 1994.

...längtar efter ljudet och lukten av gamla tiderna F1. – Jag var med pappa i Monaco, det kan ha varit 1968 eller 1969. Jag minns att jag såg bilarna, hörde när de gled fram och kände lukten. På den tiden kunde man känna hur olika bilar luktade på olika sätt, då var F1 så mycket närmare publiken än vad det är i dag. Jag minns att jag tänkte wow, detta är någonting speciellt.

...tyckte 2018 var en bra säsong. – Det var en kamp mellan två bra team och två stora förare, problemet är att det är två, tre team som slåss om segrarna och gapet till resten av fältet är så stort. Jag vill se en bredare fajt mellan flera team.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden