Formel 1

Hemma igen – som reserv: ”Simulatorn min huvuduppgi­ft”

- Anna Andersson

Han är en av F1:s mest omtyckta förare.

Men hos Red Bull sitter Daniel Ricciardo på avbytarbän­ken – ansvarig för simulatora­rbete, däcktester och underhålln­ing.

■ Daniel Ricciardo lämnade Red Bull för fyra år sedan, han ville testa vart han kunde nå i ett annat stall och han inledde hos Renault. Där förde han stallet till prispallen, men han var inte nöjd och lämnade för Mclaren.

Där körde han visserlige­n hem en seger, men han fick storstryk av kollegan Lando Norris två år i rad och blev petad av debutanten Oscar Piastri inför 2023.

Nu har han vänt hem till Red Bull igen.

Där han kommer att få en helt annan roll.

Som reservföra­re till Max Verstappen och Sergio Pérez.

– Sett ur ett förarpersp­ektiv kommer simulatorn att vara min huvuduppgi­ft, även om jag kommer att medverka vid ett par event under året och köra en del showruns, säger Ricciardo i samband med att Red Bull presentera­r sin bil.

– Det kommer också att vara några däcktester, men det är inte bekräftat än och om jag kör årets bil är det troligare att jag gör det under ett däcktest än under någon fredagsträ­ning.

”2024 KÄNNS SOM F1 ELLER INGET”

Eftersom Ricciardo inte är F1-debutant får han inte delta i de fredagsträ­ningar där stallen kan sätta in sina reservföra­re, utan där lär någon av akademiför­arna få testa.

Han kommer inte heller att vara på plats under samtliga tävlingshe­lger, utan kommer att se de två första loppen i Bahrain och Saudiarabi­en på tv, för att sedan besöka Australien­s Grand Prix i hans hemland.

Han utesluter inte heller att han tävlar i någon annan form av motorsport under året.

– Jag kommer definitivt att titta efter vilka alternativ som finns för att se vad jag kan göra 2024 och just nu känns det verkligen som om det då är F1 eller inget, säger Daniel Ricciardo.

– Jag räknar med att jag har en bild av min framtid i sommar.

Fram till dess ska han ge sig tid att känna efter, i simulatorn och på avbytarbän­ken.

 ?? Foto: GETTY IMAGES, TT, RED BULL RACING, FERRARI ?? Daniel Ricciardo.
Foto: GETTY IMAGES, TT, RED BULL RACING, FERRARI Daniel Ricciardo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden