Formel 1

Trätande rivaler blev stallkamra­ter: ”Vi är tillräckli­gt vuxna”

- Anna Andersson

”Suck my balls”.

De orden skickade Kevin Magnussen med Nico Hülkenberg i direktsänd tv.

Med samma ord hälsade Hülkenberg på Magnussen två år senare.

Nu är de teamkolleg­or hos Haas.

■ Konflikten startade i Ungern 2017, när Hülkenberg gick fram till Magnussen och kallade honom fältets mest osportslig­a förare. Dansken svarade med orden ovan och när han lämnade F1 2020 var det för den frasen han blev ihågkommen. Inte pallplatse­n i premiären 2014, eller 119 lopp.

Tysken lämnade jobbet som ordinarie förare 2019, därefter har han hoppat in för Racing Point och Aston Martin. Det var där, vid premiären i Bahrain 2022, som de två möttes igen.

I samband med det officiella fotot hamnade Hülkenberg, som ersatte sjuke Sebastian Vettel, intill Magnussen.

– Jag mötte honom med en öppen hand, ett leende och ett skratt. Jag sa ”Suck my balls honey”. Han tyckte också att det var kul, berättar ”Hulken” för tyska RTL.

ISEN BRÖTS PÅ FLYGET FRÅN BAHRAIN

Veckan efter, på flyget mellan Bahrain och Saudiarabi­en, fick de chansen att prata med varandra.

– Det var första gången vi verkligen snackade och sedan var isen bruten.

– Vi har ingen tajt relation, vi är inte vänner som åker på semester, men jag tror att vi är tillräckli­gt vuxna. Vi är pappor båda två och jag tror att vi båda två kan lägga den historien åt sidan och jag ser inga hinder för ett bra samarbete.

Haas, som 2020 körde med de två debutanter har bytt inriktning har i år två förare som både har fyllt 30 år och tillsamman­s har kört fler än 300 F1-lopp.

– Åren utanför F1 har varit positiva, man reflektera­r, får ett annat perspektiv och en förståelse för varför saker har hänt, säger ”Hulken” till Autosport.

– Det handlar om att lära sig av det som passerat, förändra och göra rätt.

 ?? ?? Det officiella fotot i Bahrain 2022. Magnussen längst till höger i övre raden. Hülkenberg längst till höger i den nedre.
Det officiella fotot i Bahrain 2022. Magnussen längst till höger i övre raden. Hülkenberg längst till höger i den nedre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden