Formel 1

Magnussen om Haas satsning: ”Kommer ta flera steg framåt”

- Anna Andersson

Han startade säsongen som femma och tog en överraskan­de pole position i Brasilien.

– Förhoppnin­gsvis får hela teamet energi, vi tror på en framgångsr­ik framtid, säger Kevin Magnussen.

2022 skulle Nikita Mazepin ha kört sin andra säsong för Haas, samtidigt hade Kevin Magnussen avslutat sitt F1-kapitel och funderade över en kombinatio­n av Indycar och sportvagn.

Men när Ryssland invaderade Ukraina förändrade­s förutsättn­ingarna. Amerikansk­a Haas F1 avslutade allt samarbete med huvudspons­orn och föraren från Ryssland. I stället ringde stallchef Günther Steiner upp Magnussen som gärna tog steget tillbaka till Formel 1 och till Haas som han lämnade 2020.

Och dansken gjorde det dessutom på ett imponerand­e sätt, då han under säsongen tog 27 av Haas 37 poäng.

– Det har hänt mycket inom stallet och jag tycker att 2022 var ett bra år för en nystart hos Haas. Vi tog oss tillbaka till mitten av fältet och tog även en pole position, säger Magnussen.

”Gruppen behöver tid”

Hans kollega Mick Schumacher lämnade stallet efter 2022 och har ersatts av veteranen Nico Hülkenberg. Tysken har inte tävlat i F1 på heltid sedan 2019, men gjort inhopp hos bland annat Aston Martin. Dessutom har stallet fått en ny titelspons­or som ger dem större ekonomiska möjlighete­r.

– Det har hänt många bra saker. Stallet har haft flera tuffa år bakom sig och vissa människor har lämnat, andra har kommit och den här gruppen behöver tid att lära känna varandra. Vi har fått många duktiga medarbetar­e, men det tar tid och en del av den processen gick vi igenom förra året, säger Magnussen.

– I år kommer vi att utvecklas och ta flera steg framåt inom olika områden, på banan, inom områden som strategi och depåstopp. Det finns mycket potential.

Magnussen opererade handen i januari, men räknar med att vara helt återställd till säsongspre­miären.

 ?? ?? Magnussen.
Magnussen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden