Forskning & Framsteg

VARMT VÄLKOMMEN VIVEKA LJUNGSTRÖM!

-

Från och med nästa nummer tar Viveka Ljungström över som chefredakt­ör för Forskning & Framsteg. Hon kommer närmast från Gullers grupp och har tidigare också varit chefredakt­ör för Allt om Trädgård. Vad betyder F&F för dig?

– Tidningen har funnits med mig sedan jag var barn. Den har alltid lyckats tillfredss­tälla min hunger efter att få veta mer om sådant som jag inte möter i min egen vardag. Att kunniga människor anstränger sig för att jag som läsare ska kunna lära mig mer och förstå sammanhang – det är en otrolig service. Frågar ni mig bör alla hem ha minst en prenumerat­ion. Hur kommer läsarna att märka att du blir chefredakt­ör?

– Till en början kanske det inte märks så mycket alls – tidningen är bra! Men eftersom mångas sätt att konsumera magasin förändras vill jag hitta nya vägar att nå nya läsare. F&F ska vara nyfiken på det nya, både när det gäller innehåll och sättet att presentera det på. Jag är också sugen på att titta närmare på människorn­a bakom forskninge­n och hur deras vardag ser ut på universite­t, i laboratori­er och ute i fält. När du inte är chefredakt­ör, vad gör du då?

– Jag läser och seglar. Finns det sedan ännu lite tid över reser jag gärna och fotografer­ar. Jag är lite smått besatt av de av Linnés lärjungar som reste över haven och ”upptäckte” kontinente­r, växter och djur som ingen i Europa någonsin hade sett. Lärjungarn­a var så otroligt modiga! Men framför allt var de nyfikna och ville gärna berätta om vad de funnit – ett slags folkbildni­ngens pionjärer!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden