Fortnite: Battle Royale

ETT STARKT FÖRSVAR

-

Du lägger förmodlige­n mycket tid i Fortnite på att tänka över hur du ska döda andra spelare och förbereda dig för strider, men även försvaret är viktigt. Vad kan du göra för att försvara dig bra?

Bygg ett fort

Ett bra sätt att försvara dig på i alla versioner av Fortnite är genom att bygga ett fort. Du vill nog inte bygga allt för svåra saker, men ett par snabba väggar bör vara tillräckli­gt för att hålla dig vid liv lite längre under en strid. Underskatt­a inte den psykologis­ka effekten ett fort kan ha på dina motståndar­e!

Strafing

Strafing är ett begrepp i Fortnite som innebär att du rör dig i sidled istället för att vända dig helt om. Det är bra eftersom du då kan hålla koll på motståndar­e även om du springer bort från dem. Om du dessutom skjuter kommer det att stoppa dem (eller i alla fall avskräcka dem) från att attackera dig. Det här är verkligen ett bra exempel på när anfall är bästa försvar!

Håll dig utanför

Fått syn på en pågående strid? Kasta dig inte in i det, låt dem ta hand om varandra först.

Om du attackerar dem båda kan de plötsligt bestämma sig för försöka ta dig först istället! Så håll dig utanför det hela – en stund ...

Var oförutsägb­ar

Ibland måste du springa ut i öppna landskap eller ta dig förbi en annan spelare som inte vill dig något gott.

Om du hamnar i en sådan situation bör du försöka röra dig på ett oförutsägb­art sätt, så att det blir svårare att träffa dig. Gå i sicksack, hoppa och rör dig i luften, ducka och sväng runt hinder. Gör allt för att göra det svårt för motståndar­en som jagar dig att träffa.

Stanna inomhus

Förutsatt att stormen inte närmar sig kan du gömma dig i byggnader för att skydda dig själv. Byggnader är nämligen ett naturligt skydd, och eftersom du kan kika ut är de perfekta att skjuta ifrån också!

Problemet med byggnader är att de ofta har med flera in- och utgångar. Du måste alltså hålla kolla på vad som händer bakom dig hela tiden.

Håll avståndet

Oavsett hur duktig du är som spelare, när striderna blir allt tajtare är alla bara ett hagelkorn från döden. Om du håller dina motståndar­e på avstånd kommer du sannolikt att överleva längre. Om de kommer tillräckli­gt nära för att ett hagelgevär ska kunna användas är dina odds plötsligt 50–50. Försök att undvika sådana strider.

 ??  ?? Det här är det här du vill undvika!
Det här är det här du vill undvika!
 ??  ?? Att bygga ett fort snabbt kan rädda dig.
Att bygga ett fort snabbt kan rädda dig.
 ??  ?? Undvik att hamna mitt i strider.
Undvik att hamna mitt i strider.
 ??  ?? Du är tryggare i byggnader.
Du är tryggare i byggnader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden