Fortnite: Battle Royale

SNABBA TIPS: BÄTTRA DINA FÄRDIGHETE­R

-

Lyssna alltid efter ljud, speciellt skott, då det kan avslöja att spelare är i närheten. Om du hör skott i närheten bör du stanna upp och försöka lista ut varifrån det kommer, så att du kan förbered dig.

I Duo och Squads bör du se till att ditt lag planerar att landa på samma ställe. Då kan ni hjälpa varandra så fort ni landar. Om ni delar på er är det lätt hänt att ni dör en efter en, och går miste om fördelarna med att vara ett lag.

Kom ihåg att inte samla allt till dig själv när du spelar ihop med andra. Återuppliv­a alltid dina lagkamrate­r om du kan och dela med dig av föremål, så att alla har var sitt vapen att ta sig an motståndar­na med!

Lär dig vilka de bästa ställena är för att samla material. Träd och möbler är de bästa källorna till trä, eftersom de går sönder så snabbt. Stora stenar är den bästa källan till sten och fordon är den bästa källan till metall.

Du bör försöka skjuta snabba och korta omgångar för att behålla precisione­n, även om ditt vapen är automatisk­t. Om du håller ner skjutknapp­en för länge sprids dina skott brett!

Öva på att skjuta. Välj ut ett avlägset mål, som en gatuskylt eller ett träd, och sikta mot det samtidigt som du rör på dig, som om du aktar dig för skott från fiende. Kom ihåg att ”strafa” (sidan 92), så att du aldrig släpper ditt mål med blicken!

Se till att täcka din vänstra sida. I vissa spel kan du byta vilken sida du håller vapnet på, men i Fortnite har du bara ett alternativ. Om du alltid skyddar din vänstra sida kan du snabbt sticka fram vapnet och skjuta utan att utsätta hela kroppen för risk.

Försök orsaka fallskada på andra. Tre våningar är tillräckli­gt högt för att spelare ska förlora all hälsa. Du behöverall­tså inte ens skjuta på dem om du ser att de bygger högt – sikta bara på golvet under dem istället! De kommer inte förstå vad som händer innan det är för sent.

Det är svårare att bygga på konsol än på PC. Se till att du har aktiverat Turbo build, så att du kan bygga strukturer hela tiden genom att enkelt trycka ner en knapp. Se också till att Auto-material Change är aktiverat, då det automatisk­t byter mellan dina byggmateri­al när du får slut på en resurs.

 ??  ?? Landa vid dina lagkamrate­r.
Landa vid dina lagkamrate­r.
 ??  ?? Lär dig var du hittar material.
Lär dig var du hittar material.
 ??  ?? Täck din vänstra sida.
Täck din vänstra sida.
 ??  ?? Försök förstöra basen på torn.
Försök förstöra basen på torn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden