Fortnite - Oberoande and inofficiell guide

FYRA STRUKTURER

-

Det finns fyra olika typer av strukturer som du kan bygga med bara händerna (fällor är tekniskt sett också byggnader, men de finns med i kapitlet om vapen i den här boken).

Det finns golv, väggar, trappor och tak. När du har öppnat byggmenyn (genom att trycka på B på Xbox One) använder du de övre vänstra och högra knapparna (på kontrollen) för att bläddra mellan de olika strukturer­na, ungefär på samma sätt som du bläddrar mellan vapen.

När du har byggmenyn öppen kommer din karaktär att lägga bort vapnet och börja titta på ritningar istället. Du kommer även se konturerna av den typen av struktur du planerar att bygga. Du kan röra dig för att justera placeringe­n av strukturen och rotera den i den riktning du vill, om du till exempel vill att trapporna ska vara vända åt ett annat håll.

När du känner dig nöjd med strukturen­s placering trycker du på trigger-knappen för att börja bygga. Det går bara så länge du har tillräckli­gt med resurser för det. Strukturen­s kostnad dyker upp på skärmen och du kan bygga i tre olika material: trä, sten eller metall.

Metall är det starkaste materialet och det svåraste att förstöra. Sedan kommer tegel och sist trä. Du kan läsa mer om att samla resurser längre fram.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden