Fortnite - Oberoande and inofficiell guide

10. PORT-A-FORT

-

Helt ärligt så är det mycket tråkigare och svårare att bygga saker än att skjuta spelare. Det finns massor av Fortnitesp­elare där ute som inte orkar bygga eller som inte är särskilt bra på det. För den här typen av spelare är Port-a-fort en gåva från gudarna.

Port-a-fort är ett legendaris­kt föremål som du inte hittar allt för ofta. Istället för att behöva bygga ett fort för hand kan du kasta det här föremålet som en granat och ett fort kommer byggas automatisk­t. Det blir inte klart direkt, men det går ganska snabbt. Det gör Port-a-fort till ett utmärkt verktyg att plocka fram om du plötsligt hamnar under attack utan skydd.

Om du får en av dessa och inte tycker om att bygga, kan det vara värt att spara den till slutet när cirkeln blir mindre och alla börjar gömma sig i sina fort. Det kan rädda dig från en nästan säker död om du behövt stanna ute i det öppna.

Port-a-fort är en tvåvånings­byggnad med en tratt på toppen gjord av trappor. Den är gjort av metall, så den är ganska motståndsk­raftig mot kulor, granater och missiler. Den är dock sårbarare medan den byggs.

Port-a-forts största svaghet är att det är enkelt att lobba in granater i den stora tratten i toppen av byggnaden. Det finns dock ingenting som hindrar dig från att justera designen efter att den är färdigbygg­d.

Var medveten om att Port-a-fort har en dörr längst ned som fiender kan komma in igenom. Det kan vara en bra idé att ändra den panelen eller blockera dörren.

Port-a-fort kan placeras från insidan av andra byggnader. Om du till exempel slänger ut föremålet i ett hus kommer toppen av fortet att sticka upp ur huset. Väggar och golv som är i vägen för Port-a-fort kommer att förstöras.

Fortet har inga trappor på insidan, men du behöver inte bygga egna ramper. Det finns däck i hörnen som du kan hoppa på för att ta dig till toppen av fortet eller för att hoppa från sida till sida. Det är ett utmärkt torn att skjuta ifrån och en utmärkt bas att använda i Squads, då spelare kan täcka båda fler sidor av strukturen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden