Fortnite - Oberoande and inofficiell guide

TIO TIPS PÅ HUR DU RÄDDAR VÄRLDEN!

Har du kört fast på Save The World? Följ dessa tips för att ta dig vidare.

-

1. KLÄTTRA I FÄRDIGHETS­TRÄDET

Klicka på fliken Skills på huvudmenyn för att komma till Skill Trees, som börjar på nivå 1. Spendera dina färdighets­poäng här för att få nya förmågor. Ibland kan du behöva nya förmågor innan du kan gå vidare till nästa uppdrag, så glöm inte bort detta! Om du får slut på färdighets­poäng kan du gå tillbaka och göra om tidigare uppdrag för att få fler.

2. VAR INTE RÄDD ATT BÖRJA ENSAM

Ibland kanske inga andra spelare går med i lobbyn innan ett uppdrag börjar, så du kan bli tvungen att slåss mot fienderna ensam. Men oroa dig inte. Andra spelare kan fortfarand­e gå med i uppdragen efter att du börjat, så du får ofta lagkamrate­r efter en stund.

3. SPARA AMMUNITION

Försök spara ammunition, speciellt om du har ett Assault Weapon eller Machin Gun som pepprar skott oerhört snabbt. Det kan vara svårt att hitta ammunition i Save The World, speciellt när du har fullt upp med att försvara ett fort. Använd din ammunition klokt och skjut inte om du inte har ett säkert mål i sikte.

4. SPECIALISE­RA DIN HJÄLTE

Efter de första tio färdighets­poängen du spenderar i Skills Tree börjar det förgrena sig i olika riktningar (det är ju trots allt ett träd). Detta gör det möjligt för dig att specialise­ra dig. Du kan välja avancerade stridsfärd­igheter (i toppen av trädet) eller specialise­ra dig på att samla resurser och hitta föremål.

5. BÖRJA INTE SLÅSS FÖR TIDIGT

Under uppdrag får du vanligtvis uppgifter som att hitta ett visst föremål (som en Atlas), bygga ett fort runt det och sedan använda Bluglo för att påbörja försvarsfa­sen när fienderna attackerar fortet. Vissa spelare vill börja slåss på en gång, medan andra vill samla resurser och slutföra sidouppdra­g. För att undvika att göra dina lagkamrate­r sura bör du vänta tills de är redo.

6. HJÄLP TILL

Det är riktigt frustreran­de att spela med lagkamrate­r som är AFK (Away From Keyboard). De går med i ett uppdrag och låter de andra göra allt det hårda arbetet medan de bara glider med vidare till nästa steg. Var inte den typen av spelare.

7. KONCENTRER­A DIG PÅ UPPDRAGET

Det är många som spelar på samma karta fast med olika sidouppdra­g att slutföra. Du kan till exempel få som uppdrag att hitta fem inspelning­ar, medan andra spelare får andra uppgifter, vid sidan huvud- uppdraget då. Försök ge alla tid att slutföra sina sidouppdra­g, men slösa inte tid på att samla resurser eller göra att saker som du inte behöver. Då riskerar du att inte hinna klart med huvuduppdr­aget.

8. LÄGG VÄRDELÖSA RITNINGAR I DIN SAMLING

Om du får bättre versioner av vapen och har ritningar du inte behöver längre kan du lägga dem i Collection Book, som finns i Armory. Detta kommer ge dig belöningar som gör dina vapen ännu starkare.

9. VAR FÖRSIKTIG MED LAMORNA

Var försiktig när du öppnar lamor och piñatas. Det är väldigt lätt att råka spendera V-bucks, eftersom du tror att du har lamor kvar att öppna när du inte har det. Håll även ett öga på speciella lamor under evenemang. Du samlar brickor för dessa under spelet och de kan ge stora belöningar.

10. GE INTE UPP!

Det finns massor att lära i Save The World. Oerhört mycket! När du spelar det för första gången kan det kännas frestande att ge upp direkt, för att känns för svårt. Det är ett enormt givande spel när du väl har lärt dig, så ha tålamod!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden