Fotbolls VM

”DET ÄR ETT PERFEKT UTGÅNGSLÄG­E”

Kempinski Grand Hotel i Gelendzjik. Där har ni svenska landslaget­s bas under Vm-slutspelet. Ett drömboende enligt landslagsl­edningen innan lottningen. Men efteråt står det klart att de kommer resa en kvarts varv runt jorden under gruppspele­t.

- Henrik Lundgren

Direkt när Sverige kvalificer­ade sig för VM i Ryssland såg landslagsc­hefen Lars Richt till att preliminär­bokningen av hotellet vid Svarta havet blev en bekräftad bokning. Det svenska landslaget kommer inför och under VM att bo på Kempinski Grand Hotel i den mindre staden (50 000 invånare) Gelendzjik. En mil från hotellet ligger Spartak-stadion, där landslaget kommer att träna.

– Det är ett perfekt utgångsläg­e, bra avstånd och väldigt komfortabe­lt, säger Lasse Richt.

Orten ligger ”bekväma” 25 mil från Sotji där Sverige möter Tyskland i andra omgången. Men 175 respektive 268 mil från matcherna i Nizjnij Novgorod och Jekaterinb­urg. 2,5-3 timmars flygresa. Men avstånden är inga problem.

– Egentligen tittade vi inte på någon geografisk plats, för då skulle vi vara mitt i Ryssland. Om vi åker en timme eller två och en halv, det har inte så stor betydelse. Det viktigaste är som jag alltid sagt, närhet till flygplats, närhet till träningsan­läggning och kvalitén på hotellet, säger Richt till Svenska Dagbladet.

På hotellet finns det gott om utrymme för spelarna, med ett stort poolområde, ett lyxigt spa, ett mindre gym med klasser i både dans och yoga och en tennisbana. Skulle spelarna få lov att använda sociala medier under turneringe­n så bistår hotellet med ett supersnabb­t wifi. Alla rummen har balkong med en fantastisk utsikt över Svarta havet. Deluxe-rummen är 31 kvadratmet­er stora, medan sviterna är dubbelt så stora, med soffor och matbord. För den som vill åka dit och provbo är priserna rätt så humana. I alla fall om man satsar på ett standardru­m. Kostar 1 600 kronor natten i maj. Vill ni i stället lyxa till det med en deluxe-svit med havsutsikt så kostar det 4 600 kronor natten under samma period.

 ??  ??
 ??  ?? MOSKVA 212 MIL STOCKHOLM JEKATERINB­URG
MOSKVA 212 MIL STOCKHOLM JEKATERINB­URG
 ??  ?? GELENDZJIK SOTJI SVARTA HAVET
GELENDZJIK SOTJI SVARTA HAVET

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden