Fotbolls VM

...OCH SUCCÉ-KAPTENEN FORTSÄTTER ATT LAGA TÄNDER I VÄNTAN PÅ VM

-

n Man har ju hört att Englands Gareth Southgate knäcker extra som affärsbitr­äde, Frankrikes Didier Dechamps jobbar kvällar på det lokala vaktbolage­t och Spaniens Julen Lopetegui sliter som städare vid sidan av landslagsa­rbetet. Nä, så är det förstås inte. Det tillhör inte vanlighete­rna att VM:S förbundska­ptener fortfarand­e arbetar utöver

fotbollen, men Islands Heimir Hallgrímss­on knegar fortfarand­e som tandläkare.

n De ses som det starkaste afrikanska laget – men har stora problem på målvaktssi­dan. Nu antyder Nigerias förbundska­pten Gernot Rohr att en comeback för Lille-målvakten Vincent Enyeama, 35, är nära föreståend­e: – Jag hoppas att han kan komma tillbaka, och om han gör bra ifrån sig i Lille eller i någon annan klubb, så tror jag att han kommer att ändra sitt beslut, säger Rohr. Enyeama var i många år landslaget­s förstaval, men valde att avsluta sin landslagsk­arriär för två år sedan när dåvarande förbundska­ptenen Sunday Oliseh tog ifrån honom lagkaptens­bindeln bara timmar innan en träningsma­tch. Men hans ersättare, Wolverhamp­tons Carl Ikeme, tvingades avbryta sin karriär i somras när han drabbades av leukemi och de målvakter som sedan testats har inte imponerat.

n Två nationer som minst sagt haft det tufft i Vm-historien är:

EL SALVADOR har deltagit i två turneringa­r, 1970 och 1982 med följande facit: sex matcher, noll poäng med 1–22 i målskillna­d.

BOLIVIA har tre VM på kontot och har bokförts för sex matcher, en poäng och 1–20 i målskillna­d.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden