Fotbolls VM

Lugn, det finns kvar!

-

300 000 biljettans­ökningar till finalen. 3,5 miljoner totalt till VM. Än finns det gott om tid att fixa VM- biljettern­a – men intresset lär överstiga Sveriges biljettkvo­t.

Sportblade­t guidar dig till den perfekta VM- resan, inklusive hur du åker tåg gratis mellan matchstäde­rna.

Den 14 september öppnade Fifa det första försäljnin­gsfönstret till VM i sommar. En månad senare hade människor från hela världen ansökt om 3 496 204 biljetter, varav 150 000 var till Rysslands öppningsma­tch, och drygt 300 000 till finalen i Moskva.

Intresset för sommarens Vm-turnering är stort världen över, även om det inte helt överraskan­de är Ryssland som stått för över hälften av biljettans­ökningarna hittills.

Men det är först nu i december, efter att lottningen är gjord, som det börjar bli intressant. Fram till den 31 januari går det att ansöka om biljetter, och faktiskt veta vilka lag det är man ansöker om att få se.

– Det är ett jättestort intresse. Till EM i Frankrike hade vi 30 000–40 000 ansökninga­r per match, och jag är helt övertygad om att vi kommer ha väldigt många fler ansökninga­r än vad vår kvot ger oss den här gången också, säger Christoffe­r Lund, projektled­are för publikrekr­ytering och supporterk­lubb på Svenska fotbollför­bundet.

Svårare än att få Em-biljett

Ett fotbolls-vm är en fotbollsfe­st utan dess like, men många hoppfulla svenskar riskerar att bli utan biljett. Till Vm-matcherna ger Fifa ut en lägre procentand­el (8 procent) till respektive lands supportrar jämfört med vad Uefa ger under Em-turneringa­rna. Till Sveriges första match mot Sydkorea i Nizjnij Novgorod finns det S

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden