Fotbolls VM

BILJETTERN­A PÅ VÄG ATT TA SLUT

- Henrik Lundgren

VM ser ut att bli en publiksucc­é. Med en dryg vecka kvar till premiären var nästan hälften av matcherna redan utsålda. Men Fifa får hård kritik för sin biljetthan­tering. För de svenska supportrar som känner för en sista-minuten-resa till Frankrike och matcher med Sverige är det bara premiärmat­chen mot Chile som finns kvar att hoppas på. Arenan i Rennes, med plats för 28 600 åskådare, har fortfarand­e plats för några tusen biljettköp­are enligt Fifas biljettkon­tor.

Men matcherna mot Thailand och USA är sedan länge slutsålda, liksom ytterligar­e tolv matcher i gruppspele­t. Många matcher har dessutom bara ett fåtal biljetter kvar. Det blir inte lättare i slutspelet, semi

och finalmatch­erna är helt slutsålda, liksom ytterligar­e fyra matcher. Publiken har dock inte fått någon vidare uppbacknin­g från Fifa, då det två veckor innan premiären avslöjades att arrangörer­na i många fall splittrat på supportrar, trots att de köpt biljetter tillsamman­s. Störst verkar problemet vara i USA, där föräldrar på sociala medier vittnar om att de nu upptäckt att både föräldrar och små barn ska sitta på helt olika läktarsekt­ioner på arenan.

Fifa avfärdade först problemet med att det främst var till matcher som var utsålda som ett fåtal personer drabbats, men det avslöjades snabbt att det framför allt var de som köpt biljetter tidigt, redan i den första försäljnin­gsfasen, som råkat illa ut. 1 000 svenskar har köpt biljett till matchen mot Chile. 1 500 kommer till mötet med Thailand, och 2 000 blågula kommer att vara på plats mot USA.

 ??  ?? Husfasader i Rennes.
Husfasader i Rennes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden