GALA Magazine

"När man gör sportsändn­ingar världen över blir man van att sminka sig själv"

Den rådande klimatkris­en har fått Karin Frick att tänka till. Hon har dragit ner på shoppandet och vurmar dessutom för återanvänd­ning och klädlån. – Vi kan inte hålla på att konsumera som vi gör, säger hon till GALA magazine.

- text: ANNA & HANS SHIMODA foto: SHIMODA MEDIA

Vad har du på dig i dag?

– Jag har en klänning från Zetterberg Couture i lite chiffongak­tigt tyg. Väskan är ett privat inköp, men jag vet inte riktigt var den är ifrån. Men jag tycker den är härligt blommig.

Om du ska på ett röda mattan-event, tar du hjälp eller klär du dig själv?

– Det är lite olika. Men jag tar oftast hjälp. Det som är roligt med min outfit i dag är att jag har satsat väldigt mycket på håraccesso­arer. Det är nystartat svenskt märke som heter Powher och som gör lite så kallade female statement-grejer.

Hur brukar du göra vad gäller hår och makeup?

– Det är olika. Idag har jag gjort allt själv. När man är i väg och gör en massa sportsändn­ingar världen över blir man rätt van att sminka sig själv. Det är inte alltid det finns makeuparti­ster till hands.

Hur skulle du beskriva din klädstil?

– Jag tycker det är väldigt roligt med kläder och är inte rädd för att testa nya trender. Men i grunden är jag nog ganska klassisk och till vardags kan jag ha sneakers och sånt, men jag älskar att klä upp mig och gå runt i klackar och klänningar och hela den biten. Även fast man jobbar med sport tycker inte jag att man behöver klä sig typiskt sportigt.

Har du något favoritköp i garderoben som du ofta återkommer till?

– Jag har ett par skinnbyxor som jag tycker mycket om och som jag använder säsong efter säsong.

Några felköp?

– Massor! Det har jag verkligen. Jag har en bra basgardero­b men så köper man sådana där saker som känns kul för stunden. Men ju mer medveten man blivit om miljön den senaste tiden har jag verkligen försökt tänka till och fundera på om man verkligen behöver det plagget. Vi kan inte hålla på att konsumera som vi gör.

Shoppar du mycket?

– Inte lika mycket som förut av den anledninge­n. Men jag tycker också det är perfekt när man både kan låna och även återanvänd­a kläder. Som offentlig person tycker jag det är viktigt att försöka vara en förebild och våga använda saker flera gånger på röda mattan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden