Gör det Själv (Sweden)

OLIKA SORTERS VÄGGSPACKE­L

-

Det finkorniga spacklet används för slutspackl­ing av väggar som antingen ska målas direkt eller kläs med glasfiberv­äv, inomhus i torra rum. Godkänd för spackling av skarvar mellan gipsskivor. Målas med akryl- eller alkydfärg.

Medelgrovt väggspacke­l som är utvecklat för spackling av gipsskives­karvar med armeringst­ejp. Kan också användas för bredspackl­ing och övermålas som de andra spackelmas­sorna. Fyller bättre och krymper minimalt.

Färdigblan­dat spackel med färgtillsa­ts. Används inomhus i torra utrymmen, där man vill ha en dekorativ effekt. Kombinatio­nen av sanden i spacklet och en färg ger en speciell effekt. Finns i olika färger, beroende på leverantör.

MEDIUM Målaren använder ofta det här spacklet för första spacklinge­n av gipsväggar. Ska man sedan måla direkt ovanpå, spacklas därefter med fint väggspacke­l. Används också i gipsskives­karvar och är övermålnin­gsbar.

GROV Används av målaren vid första spacklinge­n av putsade väggar inomhus i torra utrymmen. Spacklet fyller effektivt ut hål och sprickor. De grova sandkornen påminner om en putsad vägg. Kan målas över med alkyd- eller akrylfärg.

RULLSPACKE­L I stället för att dra på spackelmas­san med en bredspacke­l, kan den rollas på. Därefter jämnas den till med en speciell glättbräda. Smart, när den gamla sjögräs- eller sågspånsta­peten ska täckas över en gång för alla.

VÅTRUMSSPA­CKEL Den här sortens spackelmas­sa låter inte vatten tränga in i konstrukti­onen men är samtidigt diffutions­öppen, så att väggen kan andas. Används för bredspackl­ing av väggar, tak och skivskarva­r.

 ??  ?? FIN
FIN
 ??  ?? MEDIUM EXTRA
MEDIUM EXTRA
 ??  ?? RUSTIK
RUSTIK
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden