Gör det Själv (Sweden)

Bäst i både vått och torrt

Ljudet är ganska högt men det gör inte så mycket när man får toppbetyg i övriga tre tester. Den är bland testets dyraste, men den levererar ändå mer än vad den kostar.

-

Det krävdes ingen omräkning för att komma fram till att Kärcher WD 6 P Premium Renovation var testets klara vinnare. Den var snabbast i alla våra styrketest, och så är den fulladdad med smarta funktioner som gör det till ett nöje att arbeta med den.

Det enda testet där den inte hamnar i topp är när det handlar om ljudnivån. På fullt tryck är den testets mest högljudda deltagare. Dess kraftfullh­et innebär dock att du ofta, särskilt när den används tillsamman­s med elverktyg som t ex en excentersl­ip, kan skruva ner styrkan lite och därmed också slippa oljudet, utan att det går ut över arbetet.

Fullspäcka­d med detaljer

Den stora maskinen från Kärcher är väldigt genomtänkt. T ex gör avrinnings­tappen i botten det betydligt enklare att tömma den på vatten. Den har också ett smart filter som rensas med tre tryckninga­r på en knapp överst på maskinen. Innan dess, fästs dammsugars­langen i ett hål på maskinen. På så sätt sätt hamnar det damm som lösgörs vid rengöringe­n åter i maskinen. När filtret ska bytas eller rengöras ordentligt, är det dessutom lätt att komma åt utan att du behöver öppna in till behållaren som kan vara skitig och full av skräp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden