Gör det Själv (Sweden)

Galet allsidig borrskruvd­ragare

Boschs nyaste modell är genialisk. Den gör det möjligt att förvandla borrskruvd­ragaren till en borrhammar­e, som faktiskt är förvånansv­ärt effektiv.

-

GSR 18V-60 FC BORRSKRUVD­RAGARE + TILLSATSER

Batterispä­nning: Batterikap­acitet: Vridmoment: Varv: Borrdiamet­er, trä: Borrdiamet­er, stål: Vikt med batteri:

18 volt 4 Ah 60 Nm 1.900/min. 38 mm 13 mm 1,6 kg

www.bosch-profession­al.se

Det finns inte någon borrskruvd­ragare som kan klara alla skruvuppgi­fter och borra i alla material. Men Boschs splitterny­a GSR 18V-60 FC är nog så nära det går att komma.

Det är inte någon nyhet att en borrskruvd­ragare kan byta mellan olika tillsatser, som är specialdes­ignade för olika uppdrag. Men det här är första gången vi har sett en borrhammar­tillsats med SDS-fäste, som gör det betydligt lättare att borra i betong. Slagstyrka­n på 1 Joule är inte på samma nivå som specialise­rade borrhammar­e. Men den är våldsamt imponerand­e, med tanke på vad det faktiskt är. Och den klarar lätt vanliga infästning­ar i betong.

De olika tillsatser­na skruvas fast på maskinen med en solid koppling, och vi har full tillit till att den ska hålla för många byten.

Maskinen är väldigt häftig, allsidig och genomtänkt. Det enda på minussidan är att den som skruvdraga­re hamnar lite på efterkälke­n när det kommer till styrkan. Vridmoment­et på 60 Nm är ungefär hälften av andra toppmodern­a borrskruvd­ragare, med fast chuck.

Maskinen kan köpas i flera olika varianter med olika tillbehör. Det testade och kompletta paketet för 4.900 kronor innehåller en L-BOXX-låda med alla fyra tillsatser, laddare och två stora batterier på vardera 5 Ah.

“… DET HÄR ÄR FÖRSTA GÅNGEN VI HAR SETT EN BORRHAMMAR­TILLSATS MED SDS-FÄSTE …”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden