Gör det Själv (Sweden)

Takskivor

-

Takskivorn­a sätts ovanpå takspärrar­na, där de ska fästas i en skena ovanpå en gummilist. Börja med att täta vid huset, rulla ut gummiliste­r över spärrarna och sätta fast expansions­band på hammarband­et. Alla delar till taket ska köpas tillsamman­s av samma tillverkar­e, så att de passar ihop.

1. Skenorna skruvas fast mitt på spärrarna (C) efter att man lagt en gummilist på. Skenan ska sticka ut ca 2 cm över kanten på hammarband­et. Gummiliste­n ska börja ca 5 cm från spärrens bakkant och hänga ut ca 10 cm över spärrens framkant. Då når gummiliste­n ner i den hängränna som ska sättas upp senare.

2. Det ska sättas en speciell byggtejp på framkanten av takskivan och en aluminiumt­ejp på bakkanten när den har kapats på längden. Skivorna ska vara 1 cm längre än spärrarna. Kom ihåg att lossa skyddsfoli­en på takskivorn­a först, så att du kan komma till.

3. Sätt sedan fast en dropplist utanpå byggtejpen med en sträng silikonfog. Kom ihåg att vända skivan så att rätt sida kommer uppåt.

4. Lägg takskivorn­a på plats. Skivorna ska placeras 2,5 cm från spärrarnas bakkant och sticka ut 3,5 cm över framkanten.

5. Behåll skyddsfoli­en på skivorna tills alla sitter på plats i skenorna och du är redo att fästa dem.

6. Fäst takskivorn­a med täcklister­na, som bankas på plats i skenorna på spärrarna, så att skivorna fixeras. Använd en gummiklubb­a, så att du inte gör märken på listerna.

 ??  ?? 5
Takskivorn­a ska placeras så att de fäster i skenorna på spärrarna. 6
5 Takskivorn­a ska placeras så att de fäster i skenorna på spärrarna. 6
 ??  ?? 2
Bakkanten av takskivorn­a försluts med aluminiumt­ejp. 3
Droppliste­n sätts utanpå tejpen.
2 Bakkanten av takskivorn­a försluts med aluminiumt­ejp. 3 Droppliste­n sätts utanpå tejpen.
 ??  ?? 1 4
1 4
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden