Göteborgs-Posten

Ison & Fille gillar gigga i Göteborg

- JAN ANDERSSON 031-62 46 11 jan.andersson@gp.se

I kväll uppträder Ison & Fille på Pustervik, sista spelningen på den hyllade hiphopduon­s vårturné. – Känns fett att avsluta i Göteborg, säger Ison på telefon från Stockholm.

Rockklubbe­n Pustervik har han aldrig spelat på, inte ens besökt, men som ena halvan av Sveriges största hiphopduo har Ison Glasgow uppträtt vid massor av tillfällen i Göteborg. Och det har varit ”fett varje gång”.

– Vi har spelat på Trädgår’n, på flera olika klubbar och lite överallt i stan, och jag överdriver inte, publiken är grym i Göteborg. Det är ett jävligt bra ställe att avsluta en turné.

ISON GLASGOW OCH Felipe ”Fille” Leiva Wenger släppte tidigare i våras sitt femte album, Länge leve vi, och strax därefter drog de ut på turné.

– Det har varit lagom intensivt, vi har kunnat landa mellan varje spelning och prata igenom vad vi gillade och inte gillade, kunnat finjustera alltefters­om. Dessutom har publiken tagit till sig våra nya låtar väldigt snabbt, det brukar ofta ta betydligt längre tid.

Kanske beror det på att Ison & Filles senaste skiva känns både mer politisk och personlig än tidigare.

– Så kan det vara. Skivan speglar vår tid, vår verklighet, och den här gången lägger vi spotlighte­n på de lite större frågorna. Vi är inte någon politisk grupp men det är ju bra om det märks att det är valår. Folk måste rösta, folk måste tänka till. Det är viktigt, betonar Ison, men säger också att deras upplägg skiljer sig åt från spelning till spelning. I bland måste det få bli mer party än verkstad.

– Vi uppträdde på en after ski i Sälen för några veckor sedan och det gick skitbra, men visst anpassade

vi låtarna efter crowden. Det var mycket fest och rätt lite valår, skrattar Ison.

Vilken låt brukar gå bäst i Göteborg?

– Vi har en låt som heter Från hjärtat, den brukar alltid funka, och Vår sida av stan kan nog bli en favorit. Men det spelar mindre roll vilka låtar vi väljer, publiken i Göteborg förstår sig på hiphop och kan sin rap, och just därför vill vi verkligen leverera. Varje gång. Det får aldrig gå rutin i musiken, då fungerar det inte.

 ??  ?? GöTEBORGSA­KTUELLA. f kväll avslutar hiphopduon fson C cille sin v•rturné p• mustervik vid gärntorget­K
GöTEBORGSA­KTUELLA. f kväll avslutar hiphopduon fson C cille sin v•rturné p• mustervik vid gärntorget­K

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden