Göteborgs-Posten

Egendomlig opera-debatt

- Kviberg

Inser att det rimligen är mitt stillsamma kåseri på Världens gång-sidan (30 april) som gett upphov till den operakläds­el-debatt som rasat i dagarna. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag har misslyckat­s. Kåseriets anspråkslö­sa uppgift är ju blott att roa för stunden och möjligen ge utrymme för en stunds eftertanke emellanåt. Detta var min intention även i det aktuella fallet.

I stället har min i tanken oförarglig­a epistel blivit utsatt för grov polemik och hätska tillrop. I insändare och i chatrum har folk propsat på vit skjorta och ”business casual”. Andra har talat om respektlös­het. Egendomlig­t, förvirrand­e och uppfriskan­de på samma gång.

Jag tänker nog att operan ändå är till också för oss som inte riktigt vet vad business casual betyder. Samtidigt har jag svårt att se hur en rutig skjorta någonsin kan vara mer respektlös­t än en rävboa.

I stället borde någon ge i uppgift åt till exempel Uppdrag Granskning eller en erfaren, duktig grävande journalist att nagelfara Vattenfall­s ledning och styrelse som har feta löner respektive höga arvoden. Vad gjorde de för att skaffa grundlig informatio­n, och med vilken övertygels­e påverkades näringsdep­artementet att det skulle vara en bra affär?

KU har blivit en riktig

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden