Göteborgs-Posten

Vi har läst många artiklar av både Jan Björklund och LR men ingenstans kan vi finna vad de menar med sitt tal om ett återförsta­tligande

-

också tas över av staten?

Frågorna är många men ingenstans finner vi några svar. Tomt och innehållsl­öst prat är vad vi finner.

Björklunds och LR:s oklara prat om återförsta­tligande döljer att de ökade skillnader som uppstått i den svenska skolan huvudsakli­gen är orsakade av att skolan har privatiser­ats och marknadsut­satts. Det fria skolvalet, systemet med skolpeng och att aktiebolag får driva skolor, det systemet driver mycket effektivt fram skillnader mellan skolor och elever och det sänker resultaten.

Drabbar svaga elevgruppe­r

Dagens skolpoliti­k drabbar i första hand de svagaste elevgruppe­rna och bidrar till den sänkning av elevernas resultat som vi kan se bland annat i Pisa-rapportern­a. Det

Ett skämt

Det missnöjet har han sedan spridit till det svenska folket. Genom att ständigt upprepa hur värdelösa kommunerna är på att sköta skolan, tror många till slut på att det måste ligga något i påståenden­a, särskilt om de kommer från den högste ansvarige för skolan.

Men vad de flesta inte vet är att Björklunds profilfråg­a och krav på ett återförsta­tligande är fullständi­gt innehållsl­öst. Ska Björklund och LR ha någon trovärdigh­et i denna fråga gäller att de kommer fram med bevis för sina påståenden och att de blir konkreta med vad de vill göra, annars blir det ständiga talet om återförsta­tligande ett skämt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden