Göteborgs-Posten

Björn Siesjö

- ERIC HILMERSSON

Född: 5 oktober 1960 i Lund. Bakgrund: Murare i grunden. Flyttade till Göteborg 1983, tog arkitektex­amen. Stadsarkit­ekt för Göteborg sedan 2012.

Idrottsmer­iter: 18 Göteborgsv­arv. New York Marathon. Berlin Marathon. Har cyklat Vätternrun­dan och åkt Vasaloppet.

Gör efter Varvet: Då väntar min fru med en väska pilsner. Sedan är det alltid fest, ofta flera stycken. Jag brukar vara ganska pigg efter loppet, men söndagen är lite värre... genom områden som han tycker borde förändras. Mer folk och mindre trafik är grundfilos­ofin.

Vi avslutar vår resa mitt på Avenyn, i korsningen med Vasagatan. Bussar, cyklister och spårvagnar susar omkring oss och stadsarkit­ekten ser ut att trivas.

– Det behövs ännu mer rörelse här. Det ska inte bara vara liv klockan tre på lördagsnat­ten på Avenyn. Vi måste få i gång handeln, i dag är det nästan bara uteserveri­ngar. NåGONSTANS KRING AVENYN börjar också Siesjös starkaste del av banan. Med flera maratonlop­p på meritlista­n är 21 kilometer inga problem.

När andra börjar tackla av börjar Björn plocka placeringa­r. Grundfysik­en är starkt, liksom psyket.

– För något år sedan, när det plötsligt blev väldigt varmt, var jag nära att gå in i väggen. Men väggar kan man alltid ta sig igenom.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden