Göteborgs-Posten

Månprinsen A.M. mot ny segerkrans i V75-4

- Så går det – lopp för lopp GP:s V75-system & DD-förslag

Månprinsen A.M. har tagit över kungatrone­n bland kallbloden. Att han går snabbast över mål är givet! Når han Perssons båda är det vi får fundera på?

– Jag har en riktigt, riktigt bra häst och skall ge dom en match, säger Gunnar Melander lite försiktigt med vetskap om att det är på kort distans Prinsen kan förlora, speciellt från bakspår. Jag tar ställning och spikar på allt: ”han är bara bäst”!

Beer Summit talade Petri Salmela varmt om tidigare i veckan. ”Första barfota, spets och slut” var tanken han framförde.

– Jag kan bara hålla med, säger kusken Ulf Ohlsson som fortfarand­e leder kuskligan i Sverige före Björn Goop.

Klipp från norska Trav o. Galoppnytt: Fredrik Solberg, ägaren till B.B.S.Sugarlight vill gärna starta i Oslo Grand Prix. ”Bara ett lopp känns mera intressant än två i Elitloppet”, säger han. Avd 1: Uranus de Tyrole har bra spår som ger honom god spetschans. Octopus ledde runt om i comebacken och har chans att upprepa både löpscenari­o och resultat. Avd 2: Estländare­n Jevgeni Ivanovs båda hästar är spetsaktue­lla med nummer två och fyra. Up to Belle kan vinna den vägen. Robis Salvation högintress­ant om spets. Avd 3: Democrat flyger förbi (?) Rocky Winner och ger favoriten en del problem att komma loss. Avd 4: Hallsta Lotus trycker sig tät senast efter 400 körda om nu någon har tagit sig förbi i början. Hinner Månprinsen A.M. fram? Avd 5: Bartender In var snabb ut senast och första 1640 gör att han laddas tufft för spets.. Avd 6: Beer Summit fick bra startspår och är dessutom nedstruken ett snäpp. Trolig spetsvinna­re! Avd 7: Time Machine ärsnabb ut och vill till spets. Quality Questioned med lopp i kroppen kan bli ett hot både från början och till slut. Octopus (avd 1) är klassen i gänget men kan behöva något lopp till innan toppformen finns. Bergharna är tydlig på att det är Uranus de Tyrole som har bästa chansen från hans stall idag. Venkatesh (avd 2) inte helt att lita på men styrka och form finns för att vinna. Första jänkarvagn kryddar till det lite extra. Rocky Winner (avd 3) är bästa hästen men spår ett kan krångla till det (risk för att bli fastlåst) och gör honom lätt att gardera. Månprinsen A.M. (avd 4) är bästa kallblodet i Sverige sedan i höstas. Dom som garderar för hoppas på att han kommer in i matchen för sent. Bartender In (avd 5) är formstark och mycket snabb. Första 1640 är troligen önskedista­ns som gör honom till en tänkbar spik. Beer Summit (avd 6) har tränare Salmela kommit helt rätt på i år. Svårslagen och en bra Gulddivisn­are på sikt. Time Machine (avd 7) obesegrad i år men jag har inte rätta känslan för honom över 2640. Motiverad favorit men han kan åka dit. Playing Guest gynnas av 2640 och Satisfied La Marc av kuskförstä­rkning (första Jorma Kontio). Navigator Sib (avd 1) är i fin form och alltid med i tätstriden. Ännu ingen fullträff i V75 men snart sitter han där. Up to Belle (avd 2) känns som det finns underlag för att bli ett stort stallskrik. Perfekt startspår och första Jorma Kontio är motivering nog. Satisfied La Marc (avd 7) finns i samma fack som ovannämnda Up to Belle. Första Jorma Kontio och vass form bevisad på olika distanser. Bakspår är rens- och oddshöjand­e. Se upp!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden