Göteborgs-Posten

”Tyvärr finns det ett glapp mellan alla oss som har visioner och de i samhället som har möjlighet att plocka upp dem”

- MARIE KENNEDY

MESUT EMIRDAG HAN STICKER INTE under stol med att det varit ett tungt år med gängkrimin­alitet och skjutninga­r.

– Men en dag som denna märks det att vi i Biskopsgår­den håller ihop. Och det är inte oron man pratar om, utan i dag träffas vi för att ha en skön dag över alla gränser. Det är därför alla är här och även politiska partier, samverkans­föreningar, kulturföre­ningar med flera. Vi visar att vi är stolta över där vi lever och bor, fortsätter han. DET FINNS 27 olika nationalit­eter i Biskopsgår­den, och den internatio­nella prägeln är självklar. Och alla visar upp det bästa man har att bjuda på.

Penar Emirdag och hennes väninna Cemile Calik står och grillar turkiska adanakebab special på löpande band, och kön ringlar lång. Här är det inte killar som grillar – det är tjejerna. KVINNOFöRE­NINGEN HILL. Var en av alla de kulturföre­ningar som samlade in pengar och visade upp sin verksamhet, berättade Sacdiyo Fure och Fadumo Dand.

Men visst, det känns inte riktigt lika tryggt som förr.

– Min fru vill att vi ska flytta men jag har bott här sedan 1979 och är uppvuxen här. Det finns så mycket som är fint med Biskopsgår­den, men tyvärr finns det ett glapp mellan alla oss som har visioner och de i samhället som har möjlighet att plocka upp dem, säger Mesut Emirdag.

Andra generation­ens invandrare med jobb och ordnad ekonomi flyttar vidare till Lundby, och de som är nyanlända och som saknar jobb och inkomster sitter fast i en svår situation, konstatera­r han och tycker att det behövs större insatser. För det byggs inga fabriker där man kan arbeta längre. MEN SåDANA TRåKIGHETE­R tänker man inte just på denna dag när Monicas dansare från Kulturskol­an håller en bejublad uppvisning. Och i polisens tält sitter det fullt av barn och ritar polisbilar och solar, medan föräldrarn­a fyller i en trygghetsu­ndersöknin­g.

– Vi har fått en mycket bra respons på den, säger Mats Olsson, områdespol­is i Biskopsgår­den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden