Göteborgs-Posten

Lurade till fel spår ...

- Per Lundgren Joel Herrey, Maj-Britt Ericsson, Lisa Callert, Lena Linnell Karin Fredriksso­n

Onsdagen den sjunde maj klockan kvart över sju på kvällen: tiotalet presumtiva pendeltågs­resenärer på väg från Lisebergs station mot Kungsbacka har just förflyttat sig från spår 2 till spår 1 efter den tydliga informatio­nen i högtalare och på informatio­nstavlor att pendeltåge­t som ska avgå 19:19 har bytt spår från 2 till 1.

Informatio­nen upprepas många gånger på ett sätt som man kan tolka som omsorg om att ingen nytillkomm­en resenär på stationen ska riskera att hamna vid fel spår.

Alla på stationen vet nu att tåget mot Kungsbacka ska inkomma på spår 1. Men tydligen inte lokföraren. Pendeltåge­t avgår från stationen ungefär 19:21. Från spår 2. Utan en enda av alla de resenärer som förgäves sprungit från spår 1 till spår 2 bara för att mötas av ett tåg med stängda dörrar.

Bästa Västtrafik och Trafikverk: här räcker ingen resegarant­i. Vi vill ha en offentlig ursäkt och förklaring till varför vi genom felaktig informatio­n har obstruerat­s i vårt resande. Berätta dessutom gärna hur Ni tänker återställa förtroende­t för Era informatio­nssystem. djur lida för ekonomisk vinnings skull! Det är ekologiskt ohållbart och oetiskt att producera mat så som sker ibland annat Danmark.

Mediciner och stress i djurens kroppar går över i våra egna och i längden blir priset vi betalar högre än de kronor vi tror oss ha tjänat i köttdisken!

Tack, Andreas Gunrup för att du ger mig tillbaka tron på att handlare kan stå upp för goda sunda värderinga­r!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden