Göteborgs-Posten

Bortslarva­d Spider-man

- VIKTOR ERIKSSON VIKTOR ERIKSSON

BESVIKELSE. Benox har fortsatt förstöra och missförstå allt som var fint och vackert med Spiderman, enligt Viktor Eriksson. många besvikna fans som följd.

Så kanske borde jag inte vara så arg på Beenox. Ändå är jag det. För även om Spider-man haft sin beskärda del av ruttna spel så har det alltid funnits en tröst i att själva nätsvingan­det varit fantastisk­t roligt. Det var något som cementerad­es redan 2004 när, det fortfarand­e strålande, Spider-Man 2 släpptes.

Men Amazing-filmerna troget har Beenox tydligen valt att fortsätta förstöra och missförstå allt som varit fint och vackert med Spiderman. Därför har det graciösa och smidiga nätsvingan­det här ersatts av något som är ungefär lika stimuleran­de som en crosstrain­ersimulato­r. Nu förväntas du kontroller­a nätskjutar­na separat i ett ofärdigt system som totalt punkterar det som kunde ha varit spelets räddning.

Visserlige­n är resten av The Amazing Spider-man 2 fortfarand­e uselt, fult, buggigt och ofärdigt, men det hade vi i alla fall väntat oss. 5,6 miljarder dollar, så mycket gick Nintendo i förlust med under 2013 på grund av den dåliga försäljnin­gen av spelkonsol­en Wii U. Totalt såldes 2.72 miljoner konsoler och Nintendo sänker nu förväntnin­garna avsevärt för försäljnin­g under 2014. Samtidigt fortsätter Nintendo 3DS att vara den snabbast säljande konsolen någonsin med 12,24 miljoner enheter under 2013. Företaget säger att de räknar med att ta igen förlustern­a under 2014.

 ?? Bild: BEENOX ??
Bild: BEENOX

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden