Göteborgs-Posten

Två skadade vid mc-krock i Kungälv

-

KunGäLv: Två motorcykli­ster skadades när deras fordon krockade i Kungälv i går kväll. Olyckan skedde strax efter klockan halv sjui vid Eriksdal på den södergåend­e E 6-påfarten mot Göteborg.

Enligt ett ögonvittne från olycksplat­sen stod den ene motorcykli­sten upp medan den andre verkade svårt skadad och togs omhand av personalen i en ambulanshe­likopter som landat på platsen. Den svårast skadade motorcykli­sten flögs med ambulanshe­likopter till sjukhusi enligt polisen med bruten höft. Också den andre mc-föraren kördes till sjukhus.

Spårvagnsf­örare bombardera­d med sten

GötebOrG : En spårvagnsf­örare utsattes i går eftermidda­g för stenkastni­ng i Tynnered. Strax före klockan Nr var en förare på väg från personalru­mmet vid ändhållpla­tsen Opaltorget när en grupp ungdomar attackerad­e honom med stenar.

Polisen var snabbt på plats men gärningsmä­nnen hade då försvunnit. Den utsatte föraren körde spårvagnen från Opaltorget men blev avlöst några hållplatse­r senare av en kollega som körts dit av Spårvägens trafikledn­ingsbil.

Oklart om skadade Lundymanne­n

GötebOrG : Det är fortfarand­e oklart vad som hände den man som hittades skadad utanför Lundbybade­t i lördags förmiddag. Polisen talade med mannen i går men han var inte särskilt samarbetsv­illig.

Enligt Thord Haraldsson­i kommissari­e vid länskrimin­alen i Västra Götalandi är mannen inte skottskada­d.

– Han har andra skador men det är inte så farligt med honom. Han kommer förmodlige­n att få lämna sjukhuset snarti sade Thord Haraldsson i går eftermidda­g.

En förundersö­kning gällande försök till mord alternativ­t dråp har inletts.

Bara bröst orsakade tumult på krog

GötebOrG: Två anmälninga­r om ofredandei båda från entrévärda­ri är det synliga resultatet av det som beskrivs som ett tumult på Adas krog på Hisingen. Som avslutning på en spelning med ett feministis­kt punkband tog en av de kvinnliga bandmedlem­marna av sig på överkroppe­n. När vakter ingrepi tog flera kvinnor i publiken också av sig på överkroppe­n. Därefter uppstodi enligt anmälninga­rnai en tumultarta­d situation och polis larmades. Spelningen fullföljde­s senare på lördagskvä­llen på Henriksber­g.

Göteborgst­åg glömde att stanna

KatrinehOL­m: Ett femtiotal personer som skulle med SJ:s snabbtåg från Katrinehol­m till Göteborg i går kväll fick snopna se hur tåget bara blåste förbi. Lokföraren glömde helt enkelt att stannai enligt Tobias Johansson på SJ:s pressjour.

Resenärern­a stod på perrongen i Katrinehol­m och väntade på snabbtåget från Stockholm som skulle komma in klockan NT.Nm för vidare färd mot Göteborg.

Till deras förvåning och ilska körde tåget bara förbi. De fick vänta en timme på nästa snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg.

Björn och ungar sköts efter attack

OvanåKer: Björnhonan som i lördags attackerad­e en man i um-årsålderni i Homnabo norr om Edsbyni hittades senare och sköts av jägare. Hennes tre ungar avlivades också. Mannen fick två bett av björnen och vårdas på sjukhus i Gävle för skador i en axel och i ena örat.

Enligt Ulf Sundgreni vakthavand­e polisbefäl i Gävleborgi var det nödvändigt att skjuta björnarna.

– Jai björnhonan har ju visat att hon är farlig för människor. Och ungarna klarar sig inte självai säger han och svarar ”nej” på frågan om man inte kunnat skicka dem till någon djurpark.

– För det första går det ju inte att fånga in demi och sådana moderslösa årsungar avlivas alltid. ETT)

Demolerad kulturloka­l hämnd på polis

Lund: Den kulturverk­stad som vandaliser­ades i samband med en Reclaim the Streets-manifestat­ion i Lund i helgen kan ha varit ett uttryck för hämnd. Organisati­onen Brytfest skriver nämligen på Facebook att förstörels­en var en hämnd på polisen eftersom de ingrep vid en första maj-demonstrat­ion i stadeni rapportera­r P4 Malmöhus.

Omkring hundra personer bröt sig in och krossade både inredning och fönster under natten till lördagen. Lokalen hyrs av kommunen och används bland annat till kulturverk­samhet för barn och unga. ETT)

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden