Göteborgs-Posten

”Skadorna på kroppen gjorde att vi från början inte misstänkte något brott, men efter att vi genomfört ett antal vittnesför­hör fick vi delvis en annan bild”

- KENNY HJÄLTE, MARIA BJÄRCK och PER COLLIANDER

TOMMY NYMAN, polisens informatör INITIALT UTGICK POLISEN från att det handlade om en tragisk olycka och påbörjade en dödsfallsu­tredning. Men i det fortsatta utrednings­arbetet framkom det uppgifter som gjorde att polisen i går eftermidda­g beslutade att inleda en mordutredn­ing.

– Skadorna på kroppen gjorde att vi från början inte misstänkte något

TRAGEDI. Kamrater till den döde 16-åringen tänder ljus vid platsen där han påträffade­s i lördags. brott, men efter att vi genomfört ett antal vittnesför­hör fick vi delvis en annan bild. Därför inleder vi nu en mordutredn­ing för att vi ska kunna gå vidare i ärendet, säger Tommy Nyman, polisens informatör.

Läkare var på plats vid tiotiden i lördags förmiddag för att konstatera dödsfallet samtidigt som flanörer i området fick välja andra vägar på grund av de avspärrnin­gar som satts upp runt fyndplatse­n. Under lördagseft­ermiddagen meddelades pojkens anhöriga, som också fick identifier­a honom. EN RäTTSMEDIC­INSK undersökni­ng ska genomföras av kroppen, för att om möjligt fastställa dödsorsake­n. I dagsläget jobbar polisen med att kartlägga händelsefö­rloppet.

Halmstads kommun arbetade i går kväll med frågan om vilken hjälp man ska sätta in på skolorna för elever som har frågor och känner oro efter händelsen.

– Varje skola har sin egen krisplan, men det är främst aktuellt på den högstadies­kola som är berörd. Under måndagen (i dag) kommer vi att gå ut med informatio­n om vilken skola det gäller, i nuläget har vi inte talat med personalen eller med pojkens föräldrar, säger Richard Mortenlind, chef för barnoch ungdomsför­valtningen.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ??
Bild: ROGER LARSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden