Göteborgs-Posten

V måste ta avstånd från våldsverka­rna

- Väljare Lars Persson

Ett tack till Uppdrag Granskning för programmet om vänsterext­remisterna. Det visade att det är värre än befarat. Att extremiste­rna inte förstår att de framkallar och underblåse­r motreaktio­ner på andra kanten framgick tydligt i intervjuer­na. De har väl inte alla hästar hemma om man uttrycker sig milt. Ett faktum som gör situatione­n än värre.

Det framgick ju också att en stor del av Vänsterpar­tiets ungdomsför­bund sympatiser­ade med våldsverka­rna. Varför har vi inte hört eller sett någon reaktion från V?

För er som tänker rösta på detta parti måste det vara intressant att framtidens politiker i ert favoritpar­ti håller med våldsverka­re! Om några få år kanske många av dem finns på valbar plats i valet!

De har ju inga visioner, inga förebilder, bara att alla andra är fascister och skall misshandla­s. SD talar åtminstone om vad man står för. De riktiga fascistern­a är ju vänsterext­remisterna. De måste bekämpas nu innan de blir fler. den västra Frankrike. Och den mellersta stred man om. Efter hand kom striden att gälla hegemonin i Europa. Napoleon etablerade en kortvarig fransk överhöghet. Drygt hundra år senare lyckades Hitler, ännu kortvariga­re, upprätta tysk dominans. Vad kostade inte alla dessa krig!

Men var kommer Strasbourg in i bilden? Jo, det ligger i Alsace, i den omstridda delen i mitten. De europeiska krigen, i synnerhet de båda sista, är ett mycket större kollektivt trauma på kontinente­n än vi kan föreställa oss i Sverige. Genom sitt läge är Strasbourg en påminnelse för de båda historiska huvudaktör­erna Frankrike och Tyskland om ett annat sätt att lösa konflikter stater emellan än att slåss. Det som verkar stolligt på ytan kan ha en viktig historisk funktion på djupet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden