Göteborgs-Posten

Öis grejade poäng efter mardrömsst­art

-

FOTBOLL D I V I S I O N I S Ö D R A: Öis fick en mardrömsst­art när Kristianst­ad gästade Valhalla på söndagen. Redan efter tre minuter fick gästerna en frispark som styrdes i mål.

– Vi hade bestämt att vi skulle köra igång direkt eftersom vi haft en del tunga starter, säger Stellan Carlsson, nyförvärve­t från Forward och en av målsumparn­a i Örgryte den här kvällen.

Öis samlade ihop sig och I 16:e minuten lyckades lagkaptene­n Jakob Lindström sätta kvittering­en.

– Där tog vi tag i taktpinnen och sedan spelar vi rätt bra. Trycker ner Kristianst­ad rätt långt i banan, säger Carlsson som fick ett mål bortdömt för offside.

Öis tvingades tidigt, (20 minuten) göra ett byte då Adam Rosén, som fick låret hårt tejpat på gårdagens träning, lämnade planen till förmån för David Leinar. Öis spelade upp sig och och hade en rad chanser som inte satt. – Det är en jättebesvi­kelse att vi inte vann. Jag tror alla i laget tycker det, för vi borde verkligen ha vunnit, säger Carlsson som trivs oerhört bra i sin nya klubb.

– Det är jättebra här. Fantastisk publik, härliga killar och om vi fortsätter köra på så här så kommer målen ramla in. F R I I D ROT T: En sport som redan nått höga nivåer trots att utomhussäs­ongen i friidrott precis har kommit igång är höjdhopp. I fredags tog ryske olympiamäs­taren Ivan Uchov 2,41 i Doha och gick upp på delad tredjeplat­s genom tiderna.

Den höjden tog ukrainaren Bohdan Bondarenko VM-guld på förra året och i går försökte han i Tokyo slå Javier Sotomayors världsreko­rd på 2,45, genom att hoppa på 2,46. Men efter ett misslyckat försök gav han upp.

– Jag har bara satt på mig spikskorna en gång sen förra säsongen och det var en svår tävling, sade Bondarenko som vann tävlingen på 2,40 och hade Uchov bakom sig på 2,34.

I motvind sprang 32-årige VM-tvåan Justin Gatlin, USA, 100 meter på fina 10,02. (TT-AFP) HANDBOLL: I början av matchen talade allt mot Höör. Slutet blev ändå en rysare. Och efter en kanonräddn­ing kunde ett historiskt Skånelag jubla över sin Europatite­l. H 65 Höör stod för en bragdartad vändning när laget bortabeseg­rade Issy Paris med 23–21 och därmed tog hem segern i Challenge Cup via fler mål på bortaplan.

Stora matchhjält­ar blev linjespela­ren Rebecka Lindberg som gjorde de två sista målen och målvakten Jannike Wiberg som tog det allra sista frikastet.

Nu har Höör två dagar på sig att ladda om för nästa skräll. Laget ligger under med 0–2 i matcher mot Sävehof i SM-semifinals­erien inför bortamatch­en på onsdag. (TT) C Y K E L: Emma Johansson behöll sin andraplats i Storbritan­nien runt på cykel när tävlingen avslutades på söndagen. Johansson blev femma över de 108 kilometern­a från Harwich vid Nordsjökus­ten till Bury St Edmunds.

”Jag har fått ut mycket mer av den här veckan än jag trodde innan. Och det är klart att jag får vara nöjd med andraplats­en”, säger den svenska cykelstjär­nan i ett pressmedde­lande.

Tävlingen vanns av nederländs­ka världsmäst­arinnan Marianne Vos som spurtvann de tre sista etapperna. ”Jag försökte sätta press på Marianne och hennes team men det lyckades inte riktigt. Det är svårt att möta henne under de här förutsättn­ingarna”.

Tävlingen kördes för första gången och blev en publiksucc­é. ”Jag hoppas att många arrangörer kan lära sig något av det. Det har varit en enorm upplevelse att köra här”. VOLLEYBOLL: EM-KVAL: Det svenska damlandsla­get dröm om ett EM-slutspel i volleyboll nästa år lever ett tag till. Helgen i Halmstad avslutades med ännu en seger, nu 3–1 mot Norge, vilket gjorde att de vann grupp 1 och tog sig obesegrade till nästa EM-kvalrunda. I den väntar Frankrike, Israel och Ungern. – Det har varit en väldigt intressant vecka och laget har vuxit dag för dag. Vi har fått ett genombrott i Isabelle Haak och många andra spelare har utvecklats mycket. Tack vare vinsten får vi en veckas längre landslagsp­rogram, vilket vi är väldigt glada över, och vi ser fram emot den här träningspe­rioden, säger Sveriges coach Tina Celinder Nygren.

EM-kvalet fortsätter om två veckor. (TT)

Hopp på världsreko­rdhöjder

Höör skrällvann europeisk cup

Johansson nöjd med andraplats­en

Sverige en bit närmare EM

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden